Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’deki En İyi Cast Ajansları

Türkiye’deki En İyi Cast Ajansları

Duru Uzun
15.09.2016 - 21:46

Bu içeriğimizde en iyi oyunculuk ajansları, reklam ajansları, mankenlik (modellik) ajansları yani kısacası cast ajansları hangileridir öğrenebilirsiniz. Oyuncu veya model olmak isteyenlerin ilk yapması gereken şeylerden biri bir cast ajansına kayıt yaptırmaktır. Ancak bu aşamada birçok oyuncu ve model adayı arkadaşların doğal olarak ilk sorduğu soru en iyi cast ajansı hangisi? sorusu oluyor. Bu yazının devamında bu sorunun yanıtını alabileceğinizi düşünüyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanların bir işte başarılı olabilmesi için o işi kesinlikle çok sevmeli ve o işi aslında bir iş gibi değil de hobi gibi yapmalıdır. İnsan sevdiği işi yaparsa hem zamanın nasıl geçtiğini fark etmez hem de yaptığı şeyden büyük bir zevk alır. Dolayısıyla yaptığı işte zamanla çok iyi yerlere gelebilir. Oyunculuk, mankenlik ve modellik de yapılırken bu işleri severek yapmak gerekir.

Eğer gönlünüzde yatan iş modellik veya oyunculuksa ve iyi bir oyuncu veya model olabileceğini düşünüyorsanız ilk iş olarak bir ajansa kaydolmanız gerekir. Birden fazla ajansa kaydolmanız da mümkündür. Böylelikle seçmelere çağrılma şansınızı arttırabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken en önemli nokta, ne kadar ajansa kayıt yaptırırsanız yaptırın, seçmelerde başarılı olmak tamamen size ve yeteneğinize kalmış.

Ayrıca kayıt yaptıracağınız ajans sizin başka ajanslara kayıt yaptırmanızı istemiyorsa ve bunu sözleşmesinde de belirtmişse o zaman başka ajanslara kayıt yaptıramazsınız, yaptırsanız bile ceza ödersiniz. O nedenle bu konuda da dikkatli olmanız gerekir.

Sizde aranılan görüntü ve yetenek varsa sadece 1 ajansa bile kaydolsanız eninde sonunda keşfedilirsiniz. Kayıt yaptırdığınız ajans sayısının çokluğu sadece daha çok seçmelere katılmanızı sağlar. Ama size başarıyı getirmez. Çünkü az önce de belirttiğimiz gibi başarıyı siz kendinizde aramalısınız.

Bu kısmı açıklığa kavuşturduğumuza göre şimdi de işlerini en iyi yapan, en kaliteli ajansların listesine geçelim. Bu ajanslardan dilediğinize kayıt yaptırabilir ve siz de televizyon dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz.

Cast ajansları ekran yüzlerini seçerken istenen fiziksel özelliklere, genel dış görünüşünüze, enerjinize; mevzu bahis bir dizi veya film ise yazılan senaryoya ve gerekli olan karaktere göre hareket eder. Kendisine kayıtlı oyuncu adaylarından hangisi istenen özelliklere, mevcut senaryoya ve istenilen karaktere uygunsa yapım şirketlerine bu oyuncu veya model adaylarını gönderir. Yapım şirketlerinin seçtiği kişiler de artık setlerde ya da çekimlerde yer alabilir.

Hem oyunculuk ve modellik sektörüyle alakalı bilgi birikiminizi arttırması hem de sizi yapım şirketleriyle buluşturarak modellik ve oyunculuğa adım atmanızı sağlayacak olmasından dolayıcast ajansı seçiminizi çok dikkatli ve titiz bir şekilde yapmalısınız. Türkiye’deki bütün cast ajanslarının sayısı 500’den fazla olsa da Ajanslar Birliği’ne kayıtlı cast ajanslarının sayısı 20’yi bile bulmaz. Bu nedenle size faydası olmayacak cast ajanslarından uzak durmanız gerekir.

Ayrıca cast ajanslarından bazıları sizi çoğunlukla figüranlık için dizi ve film çekimlerine gönderir; bazıları ise dizi, film ve reklam çekimlerinde oynanacak belli bir rol için ön elemeye gönderir. Bu ön elemeyi geçerseniz figüranlık yapmaz belli bir karakteri oynarsınız. O yüzden cast ajansıseçimi yaparken buna dikkat etmeniz gerekir.

Bu arada cast ajanslarının birçoğu İstanbul’da olduğundan sizin de İstanbul’da oturmanızı şart koşabilirler. Kayıt yaptıracağınız ajanstan bu konuda da bilgi almayı unutmayın.

Bu listede sıralayacağımız ajansları mevcut ajanslar arasındaki en kaliteli ve size en fazla yardımı dokunabilecek ajanslardır. İşte kayıt yaptırabileceğiniz en iyi cast ajansları:

1. ERBERK AJANS

20 yıllık geçmişinde Erberk Ajans birçok tanınmış yüzü ekrana kazandırmış ve bu alanda lider ajanslardan biri olmuştur. Ekranlarda izlediğiniz 7’den 70’e birçok oyuncu ve model Erberk Ajans kadrosunda bulunmaktadır. Örnekleri saymakla bitmez. Eğer kaliteli bir ajans arıyorsanız seçiminizi bu ajanstan yana kullanabilirsiniz.

Web sitesi: erberk.com.tr

2. FENOGRAM AJANS

En iyi cast ajansları arasında gösterebileceğimiz, 2010 yılında kurulan Fenogram Ajans, profesyonel model ve oyuncular ile birlikte cast hizmeti vermektedir. Gün geçtikçe oyuncu ve model sayısını arttırarak televizyon dizilerine, sinema filmlerine ve kliplere oyuncu; defilelere de modeller sağlamaktadır.

Web sitesi: fenogram.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Microp Production

Microp Production 2005 yılından bu yana yapımcı, oyuncu ve modellere en kaliteli hizmeti sunabilmek adına, ekrana en yakışan yüzleri bulup, beğeni ile seyredilen sinema, dizi, klip, defile ve reklamları yapan yapım şirketlerinin ihtiyaç duyduğu model ve oyuncuları sağlamaktadır. En iyi cast ajanlarından biri olan bu ajansa da kaydınızı yaptırıp oyuncu seçmelerine katılabilirsiniz.

Web sitesi: micropproduction.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın