Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin ilk internet dizisi gerçekten Masum mu ?

Türkiye'nin ilk internet dizisi gerçekten Masum mu ?

Nazmi Okbaz
12.02.2017 - 12:41

Blu Tv'nin 'Türkiye'nin İlk İnternet Dizi' sloganıyla piyasaya sürdüğü Masum, internette tartışmalara yol açtı. Zira bu tabir onda önce yapılmış bir çok girişime hakaret etmekteydi. Bir kaç yerde 'İlk Profesyonel İnternet Dizisi' olarak düzeltilse de bu tabirde doğru değil. Profesyonellikten kasıt güçlü bir yapımcı desteği ise başka projeler de var. Burada internet dizisi alanında belli bir seviyeye gelebilmiş projelerden bahsettim. Bunlar haricinde bir çok farklı projeler yapıldı. Gelin bunları kronolojik olarak inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Proje 13

Proje 13

Fox'un desteğiyle 2008 yılında başlanılmış ve yarıda kalmış aslında profesyonel olan bir girişim. Çok bilindiği ya da çok iyi olduğu söylenemez fakat ilk yerli internet dizimiz budur.

Cadde : Kormanlar

Cadde : Kormanlar

Youtube üzerinde yayına başlayan, uzun bölümlerden oluşan ve bir süre sabit izleyicisini elinde tutmayı başarmış bir başka internet dizisi. Hakkında internetten bilgilere ulaşabilirsiniz.

men e men

men e men

Gayet izlenilebilir olmasına rağmen bizde oturmayan internet dizisi konseptinin başlarında yayına girdiği için çok fazla tutulmayan bir başka proje.

Öğrenci Evi

Öğrenci Evi

Aynı konsept ile farklı diziler de çekti bu diziyi çeken arkadaşlar. Ben severek izliyordum. Onlar da Türkiye'deki internet dizisi konusuna cesurca giriş yapanlardan.

Dijle

Dijle

Diyarbakır'da öğrenci olan bir kaç gencin hikayesini anlatıyordu bu dizi. Jenerik müziğinin hayranıyım ve hala dinlerim. Güzel diziydi bulabilirseniz izleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yolunda AŞ

Yolunda AŞ

Ankara Çinçin'de geçen web dizisi daha sonra film oldu. En çok izlenen internet dizilerinden ilk 3de yer almaktadır. 1 milyon barajını geçen ilk internet dizisi. Güzel hikaye ve oyunculuklar vardı. Gayet profesyonel bir proje.

1 Kezban 1 Mahmut

1 Kezban 1 Mahmut

İnternet dizilerinin de büyük başarılar elde edebileceğini göstermiş, kendi fanlarını ve kültürünü oluşturmuş daha sonra da film olarak devam edip orada da başarı elde etmiş bir dizi. 1 milyon barajını aşmış 2. dizidir. Aynı zamanda hikaye içinde size seçenekler sunarak sonucu değiştirebilmenizi sağlayan interaktif bir dizidir.

Sıfır Bir

Sıfır Bir

Açık ara Türkiye'de en çok tutan internet dizisidir. 1. Bölümü 4.5 milyon izlenmiş olup her bölümü 3 milyonun üzerinde izlenmekte ve takipçileri tarafından tv dizisi gibi yayın saati beklenmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın