Görüş Bildir
Haberler
Turizme Baraj Engeli, Nemrut Yolu Sular Altında Kalıyor

Turizme Baraj Engeli, Nemrut Yolu Sular Altında Kalıyor

Malatya Bulvar
22.05.2014 - 22:01 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 22:32

Turizme Baraj Engeli, Nemrut Yolu Sular Altında Kalıyor

Adıyaman Pütürge köylerinde yapılacak barajla Nemrut’a geçişi önleyip, Kahta arazilerini sulayacak.

Nemrut yolu su altında kalacak

Tepehan Beldesi yakınlarındaki Büyükçay barajıyla köyler, köprüler ve karayolu su altında kalacak.

Adıyaman’ın Nemrut Dağına Malatya tarafından yapılan yatırımları engellemekle kalmayıp, Malatya yolunu tamamen devre dışı bırakacak Baraj projesi deşifre oldu. Tepehan yakınlarındaki Büyükçay üzerine kurulacak baraj ve Hidro Elektrik Santralı ile Kâhta ilçesindeki araziler sulanacak. Malatya tarafından ise Nemrut Dağına ulaşımı sağlayan köprüler ve kara yolu su altında kalacak. Böylece Malatya’nın 1980 yılından beri Nemrut Dağına ulaşımı sağlayan karayolu tarihe gömülecek.

BARAJ PROJESİ GİZLİCE HAZIRLANDI

Pütürge ilçesine bağlı Tepehan beldesinde yapılması planlanan Büyükçay barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES), çevre sakinleri ile Malatya’daki il yöneticilerinin haberi olmadan Adıyaman tarafından gizlice hazırlandığı ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulduğu anlaşıldı. Tepehan ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar “bir baraj yapılacak dediler, Malatya’dan sorduk kimse doğrulamadı. Bu barajın bize ve bölgemize hiçbir faydası yok. Kim bu barajı çıkardı anlayamadık” diye konuştular.

BÜYÜKÇAY BARAJI 2012’DE BAŞLADI

Kahta Çayının bir kolu olan Büyük Çay üzerinde, Malatya-Pütürge ilçesine bağlı Tepehan beldesinin 4 Kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Büyük çay Projesi ile 12.322 hektar alanın sulanması ve 30MW Kurulu güç ile yılda 84 GWh enerji üretimi hedefleniyor. ...

Kaynak: http://www.malatyasonhavadis.com/yere...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın