Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye Yanıt

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye Yanıt

Fatih
19.02.2014 - 19:42

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye Yanıt

Bordo mavili kulüp, internet sitesinden yaptığı açıklamayla, Fenerbahçe'ye cevap verdi.

Trabzonspor canlı yayında yapılan açıklama ile ilgili Fenerbahçe 'ye yanıt verdi.

Bordo mavili kulüp yönetimi, resmi internet sitelerinden CNN Türk Tarafsız Bölge programına kulüp hukukçularının UEFA Temyiz Kurulu'nun Fenerbahçe ile ilgili verdiği kararın bir bölümüne değinildiğini belirtirken, ' Hukukçularımızın bu beyanı üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından bir açıklama yapılmıştır. Şikenin kamuoyunun gözleri önüne serildiği 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yapılan birçok açıklamada olduğu gibi, mezkûr açıklama da gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.' ifadelerini kullanıldı.

Avukat Abdullah Kaya'nın Fenerbahçe'nin başvuru formunu 5 Mayıs 2011'de UEFA'ya gönderdiği ileri sürüldüğünü ancak UEFA'nın Temyiz Kurulu karaınındaki formun 2012 tarihli form olduğunun açık olduğu söylenirken, ' Kararın ilgili bölümünde Fenerbahçe Kulübü’nün: “Temyiz eden taraf şunu belirtmektedir: Formda herhangi bir yorum veya açıklama yapmamak doğruydu, çünkü Kulüp TFF Disiplin Komitesi tarafından aklanmıştı ve şahıslara ilişkin olan 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı henüz verilmemişti.” şeklinde savunmada bulunulduğuna değinilmiştir.' şeklinde açıklamada bulunuldu.

Fenerbahçe'nin iki yöneticisi ve bir çalışanı TFF Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmasına rağmen UEFA turnuvasına katılabilmek için yalan beyanda bulunduklarını iddia eden açıklamada, ' Bu süreçte, Trabzonspor Kulübü tarafından hukuk dışı hiç bir bilgi ve belge kullanılmamış; mesnetsiz hiçbir iddiada bulunulmamıştır. Öte yandan; Yargıtay ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından net biçimde ortaya konulduğu üzere ülke futbolunda “şike yapan bir suç örgütü” mevcuttur. Bir suç örgütünün, uzantıları vasıtasıyla kamuoyunu yanıltmak amacıyla; suç örgütü taktikleri kullanması ise şaşırtıcı değildir. ' ifadelerine de yer verildi.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/232/spor-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın