Görüş Bildir
Haberler
Toyota'ları Ferrari'ye Çevirdi, Gazabı Üzerine Çekti

Toyota'ları Ferrari'ye Çevirdi, Gazabı Üzerine Çekti

Batuhan
12.01.2014 - 13:07 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 15:36

Toyota'ları Ferrari'ye Çevirdi, Gazabı Üzerine Çekti

İspanyol María Calero, imalathanesinde birkaç kişi ile birlikte bir Ferrari hayali kuranların bu hayalini otomobilleri değiştirerek gerçekleştiriyor.

Calero'nun müşterileri içerisinde İspanya'da ünlü olan porno film oyuncusu ve Latin dili öğretmeni María Lapiedra da bulunuyor. Lapiedra internet sayfasında yaptığı açıklamada, 'Ferrari sahibi olduktan sonra her zamankinden daha çok arkadaşım oldu. Herkes binmek istiyor.' dedi.

Tabi bu durumdan son zaman kadar Calero'dan haberdar olmayan Ferrari yöneticileri hiç mutlu değil. Calero, hurdaya çıkmış eski Toyota otomobilleri dahi fiberglas ve diğer parçalar ile birer 'Ferrari'ye' çeviriyor. Calero'nun müşterileri bu durumu biliyor ancak 54 bin 500 dolarlık (120 bin lira) satış fiyatı bunu görmezden gelmelerine sebep oluyor.

Durumu öğrendikten sonra Ferrari'nin İspanyol polisini haberdar etmesi ardından Calero'nun iki imalathanesine baskın düzenlendi ve bu imalathaneler Temmuz ayında kapatıldı. 17 replika Ferrari'ye ve iki replika Aston Martin'e el koyuldu. Şimdi ise İspanyol mahkemeleri ülkenin bilinen en büyük taklit otomobil üreticisinin kaderine karar verecek. Bu karar replika otomobillerin karanlık dünyasının da yasal sınırlarını belirleyecek.

İspanyol polisi replika otomobillerin, lüks sahte çanta üretimi gibi yasa dışı olduğunu belirtiyor. Calero ve diğerleri ise replika otomobil üretiminin zor bir sanat olduğunu savunuyor.

Bazı ülkelerde replika otomobil üreticileri mahkemeden zaferle çıktı. 2010 yılında ABD'nin Massachusetts eyaletinin Wareham kentinde Factory Five Racing şirketi Shelby Cobra otomobillerin replikasını Shelby logoları olmadan üretme hakkını kazandı.

Calero'ya karşı açıklan davada ise uzmanlar üretilen otomobillere Ferrari logosunu kimin taktığı sorusunun da gündeme geleceğini belirtiyor. Calero logoların müşteriler tarafından takıldığını iddia etse de polis bunun tam tersini savunuyor. Polise göre Calero yüksek kalitede indirdiği logo fotoğraflarını gelişmiş yazıcılar ile basıyor. Ferrari'nin sözcüsü Joanne Marshall ise yaptığı açıklamada davayı kazanacaklarından emin olduklarını söyledi.

İspanya'nın Balearic adalarında replika otomobil üreten SRC Kit Cars şirketinin sahibi Francisco Aguilar yaptığı yorumda, Calero'nun logoları otomobile kendisinin takması durumunda büyük bir hata yapmış olacağını söyledi. Aguilar kendilerinin yılda beşe yakın Ferrari benzeri araç yaptıklarını ancak internet siteleri üzerinden müşterilerine otomobillerde logoları kullanmamaları uyarısında bulunduklarını belirterek şu ana kadar yasalar ile bir sorun yaşamadıklarını ifade etti.

The Wall Street Journal

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0