Görüş Bildir
Haberler
Topbaş'tan İnsanlar Kafeste Olursa Şartı

Topbaş'tan İnsanlar Kafeste Olursa Şartı

Topbaş'tan İnsanlar Kafeste Olursa Şartı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Sultangazi Belediyesi'nin hayvanat bahçesi talebi var. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Ancak bir şartım var. Hayvanat bahçesinde insanların kafeste olmasını, hayvanların ise serbestçe dolaşmasını şart koşuyorum' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nin açılışına, Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun ilgi nedeniyle kültür merkezine vatandaşların sığmaması üzerine, Başkan topbaş konuşmasını seçim otobüsünün üzerine çıkarak yaptı.

İstikrarı bozmak isteyenlerin, çeşitli manipülasyonlarla iktidarı alaşağı ederek Türkiye'yi yine kaosa sürüklemek isteyenlerin olduğunu belirten Topbaş, bu bakımdan halka büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Topbaş, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla şehitleri de anarak, '77 milyon büyük bir aileyiz. Çanakkale'de destanlar yazdık, kol kola omuz omuza olduğumuzda. Ecdattan gelen büyük büyük millet olmanın sorumluluğunu da taşıyoruz' dedi.

Sultangazi'ye bir dönemde çok şey yaptıklarını ve ilçeye daha ne yapabileceklerini düşündüklerini anlatan Topbaş, hizmetlerinin ardının arkasının kesilmeyeceğini söyledi.

'İnsanların kafeste olmasını...'

Hizmet için var olduklarını ifade eden Topbaş, 'Sultangazi Belediyesi'nin hayvanat bahçesi talebi var. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Ancak bir şartım var. Hayvanat bahçesinde insanların kafeste olmasını,

hayvanların ise serbestçe dolaşmasını şart koşuyorum. Bizim planlarımızda olan ama istimlaktan dolayı sıkıntılı bulduğumuz hayvanat bahçesi talebi var. Buraya hayvanat bahçesi lazım diyorlar. Daha önce proje ihalesini yaptık, devam edemedik.

Yalnız, bir hayvansever olarak, doğa sever olarak bir şartım var. Diyorum; bir hayvanat bahçesi yaparsam, insanlar kafeste, hayvanlar serbest olacak. Hayvanları hapsederek kafes arkasında izlemek yok, diyorum. İnsanlar kafes içinde gezecek, hayvanlar serbest olsun. Doğru ortam yapabilirsek diyorum, çünkü gerçekten hayat zincirleri olan bizim, doğanın bize bahşettiği, Allah'ın yarattığı bu mahlukatın her biri bizim hayatımız için gerekçe...

Biz onları kapatıp zulüm ederek, o hayvanın yaşadığı ıstırabı bilemeyiz. Onları görmek istiyorsak, insanları muhafaza altına alalım, onları serbest bırakalım diyorum. Yoksa, yok diyorum. Öteki türlü, hayvanlara eziyetten başka bir şey olmaz. Gönlüm razı olmuyor açıkçası. İnşallah bu projeyi, bir çalışmayı yapacağız. Araziyi gözden geçireceğiz. Hangi tür olur, ona bakacağız. Hayvanlar serbest olacak, başka türlü beni ikna edemezler. Onların her biri canlı, hayat ama dilleri yok, ıstırapları söyleyemiyorlar' şeklinde konuştu.

Topbaş, Sultangazi tramvayının yeraltına alınacağını da belirterek, Beyazıt'tan Arnavutköy'e kadar metro sözü verdi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0