Görüş Bildir
Haberler
TOBB Genel Kurulu'na Bu Kez Muhalefet de Davetli

TOBB Genel Kurulu'na Bu Kez Muhalefet de Davetli

Fatih UZUN
16.05.2014 - 17:19

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin 22 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Genel Kurulu’na bu yıl muhalefet de davet edildi. Davetiye CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ulaştı. Ancak, katılıp katılamayacağı konusu henüz net değil.

TOBB Kılıçdaroğlu’nu 2013 yılında TOBB’un genel kuruluna davet etmemişti.Kılıçdaroğlu’nun katılmaması ‘Muhalefeti susturma girişimi’ olarak yorumlamıştı. Ancak TOBB’a yakın kaynaklar bunun muhalefete karşı bir hareket olmadığı, 2013′ün seçim yılı olması nedeniyle kimsenin çağrılmadığını, Başbakan’ın plaket vermek için TOBB’a çağtrıldığını ifade etmişlerdi. TOBB yetkilileri muhalefet ile arasında bir sorun olmadığını birçok kez dile getirdi.

Kılıçdaroğlu 2013 yılında TOBB’da Genel Kurul’unda muhalefet liderlerine davet yapılmamış olmasına CHP’li birçok yöneticiden çok sayıda tepki gelmişti. Kılıçdaroğlu veridği bir röportajda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu için “Ağzına fermuar çekmiş konuşamıyor. Korkudan kongrelerine muhalefeti bile çağıramıyor. Böyle şey olabilir mi? Gelecek kongrede ben ne yapacağımı biliyorum” ifadeleri kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ile Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Merkez’nde biraraya gelmişti. Birçok sendika temsilcisinin katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu’na ”Siyasette üslup biraz yumuşasa” denilince, Kılıçdaroğlu tepki göstermişti.

  • Ayşegül Güven

  • wsj.com

Kaynak: http://realtime.wsj.com/turkey/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0