Görüş Bildir
Haberler
TMSF Alp Gürkan'ın Malvarlığına Tedbir Koydu

TMSF Alp Gürkan'ın Malvarlığına Tedbir Koydu

adem kara
17.06.2014 - 15:19

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın malvarlığına tedbir konulması kararı verdi. Karar, Gürkan’ın “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılandığı davanın bugünkü ilk duruşmasında ortaya çıktı.

Gazetelerdeki haberlere göre, tedbir kararı Gürkan'ın iş insanı Korkmaz Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık ettiği gerekçesiyle alındı.

Soma için tedbir yok

Soma’da 301 işçinin ölümüne sebep olan iş cinayetinin meydana geldiği kömür madenini işleten Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 18 yıla varan hapis istemiyle dava açılmıştı.

Savcı Erdal Bağcı’nın hazırladığı iddianamede, Gürkan ve diğer şüphelilerin Korkmaz Yiğit'in 2007 yılında iflasının ardından Yiğit'in gayrimenkullerini başka bir isim üzerinden satın alarak örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarını işledikleri, böylece TMSF'nin ve alacaklılarının elinden, borçlu Korkmaz Yiğit'in mallarını kaçırdıkları iddia ediliyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 17 tutuksuz sanık, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, 6183 Amme Alacakları Usulü Hakkındaki Kanunun 110. Maddesine muhalefet” ile suçlanıyor.

TMSF, Korkmaz Yiğit'in fona olan 76 milyon TL borcundan dolayı Gürkan’ın da içinde olduğu 10 kişinin malvarlığına tedbir koydu.

Soma’daki iş cinayetini soruşturan Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ise Soma Holding yöneticilerinin malvarlıklarına tedbir konulması talebinireddetmişti. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/hukuk/15...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0