Görüş Bildir
Haberler
THY Sandalyesini Bozdu, 5 Aydır Eve Mahkum

THY Sandalyesini Bozdu, 5 Aydır Eve Mahkum

adem kara
12.02.2014 - 09:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

THY Sandalyesini Bozdu, 5 Aydır Eve Mahkum

THY ile seyahat ederken özensiz taşıma nedeniyle tekerlikli sandalyesi bozulan ve bunu raporlayan Figen Yıldırım, 5 aydır sandalyesi yapılmadığı için eve mahkum.

Türk Hava Yolları'nda (THY) seyahat ederken taşınma sırasında tekerlekli sandalyesi bozulan Figen Yıldırım, şirketin 'mağduriyetinizi gidereceğiz' sözüne rağmen beş aydır eve mahkum.

46 yaşındaki Yıldırım, iş kazası nedeniyle 20 yıldır fiziksel engelli; o günden beri de tekerlekli sandalye kullanıyor.

Kullandığı sandalye, daha hafif ve kişinin vücut yapısına göre özel üretildiği için kullanımı çok rahat ve fiyatı da bu yüzden yüksek.

Antalya'da yaşayan Yıldırım, çocuğu İstanbul'da okuduğu için sık sık seyahat ediyor.

Temmuz, ağustos, eylül aylarında yaptığı üç uçak yolculuğunda da tekerlekli sandalyesi kötü taşıma nedeniyle yıprandı. Üçünde de bu durumu TGS İstanbul Yer Hizmetlerine rapor tutturdu.

Normal şartlarda her yerde tek başına gezebilirken evin dışına çıkamayan Yıldırım, tam beş aydır THY'den mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor. Ancak bu süre zarfında ne aracı kontrol edildi ne de yenisiyle değiştirildi.

Kendisi de daha önce THY'de hosteslik yapmış olan Yıldırım şöyle konuştu.

'Normal şartlarda ekibe bildiririz, tekerlekli sandalye kıymetli eşyalar bölümüne konur. Çünkü benim sandalyem kişiye özel üretildiği için fiyatı 7 bin euro. Alalı iki sene oldu; beş yıl daha garantisi var.

'Daha önce THY'de böyle bir sorun yaşamadım. Ancak son yolculuklarımda üç seferde de uyarmama rağmen aracım hoyrat taşındığı için kullanılamaz hale geldi.

'Önce ön tekerlerinde hasar oluştu. Sonra tekerlekler gövdenin içine yapışmıştı; görevliler aracı hareket emesi için çekti içindeki aks kırıldı. Son yolculukta da özellikle uyarmama rağmen gözümün önünde aracımı valiz gibi fırlatıp attılar.

'Üç seferde de TGS Yer Hizmerlerine rapor tutturdum. Defalarca THY yetkililerine bildirdim. Çok nazikçe geri dönüp, 'mağduriyetinizi karşılayacağız' dediler. Ancak hiçbir şey yapmadılar.

'En son aracımın Konya'daki bir teknik serviste inceleneceğini söylediler. Bunun için benim sandalyemi oraya kargolamamı istediler. Ben arabasız ne yapacağım? Bu sefer servis Antalya'ya gelsin dediler. Ancak söz vermesine rağmen servis Antalya'ya gelmedi. Üstelik bu süre zarfında kurumsal olmayan bu teknik servis telefonlarımızı bile açmadı.

'THY'ye de söyledim, 'Bu sandalye benim bacaklarımın yerinde, bilmem anlatabiliyor muyum?' diye. Normalde araçla hızlı hızlı hareket ediyorum. Şimdi dışarıda aracı kullanamıyorum. Yani beş aydır eve mahkum oldum. Sanırım THY, aracı ödememek için zamanaşımına uğratmak istiyor.' 

Nilay Vardar | Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/toplum/15339...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0