Görüş Bildir
Haberler
TGC'den Cumhuriyet'e Operasyona Tepki: 'İfade Özgürlüğüne Yeni Bir Darbe'

TGC'den Cumhuriyet'e Operasyona Tepki: 'İfade Özgürlüğüne Yeni Bir Darbe'

Onedio Medya
31.10.2016 - 12:36

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ve gözaltılarla ilgili açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 'Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu protesto ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu ve gözaltıları protesto etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Gazetesi'ne, yöneticilerine, yazarlarına, çalışanlarına yönelik operasyon kabul edilemez. Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu protesto ediyoruz. İktidara yakın olmayan her medya kuruluşunu 'FETÖ ile bağlantısı var' diye suçlayarak operasyonlar yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır. Başbakanın 'OHAL'i devlete ilan ettik, Millete değil' demesine rağmen çıkarılan kararnameler ile yine medya kuruluşları ve gazeteciler OHAL'in mağduru haline getirilmiştir.

'Kapatılan yayın organı 170'e ulaştı'

'Kapatılan yayın organı 170'e ulaştı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

29 Ekim tarihinde yayınlanan kararname ile Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı, JİNHA, Azadiya Welat ve Evrensel Kültür'ün de aralarında olduğu 10 gazete, ile iki haber ajansı ve üç dergi kapatılmıştır. Medyanın da karşı çıktığı ve başarısız olmasında önemli rol oynadığı 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından çok sesli medya için özgürlüklerin geliştirilmesi beklenirken, kapatılan gazete, dergi, tv ve ajans sayısı 170'e ulaşmıştır.

'105 gazeteci tutuklu'

Sürekli ve sarı basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 777'ye çıkmıştır. Şu anda cezaevinde 105 gazeteci tutuklu bulunmaktadır. 15 Temmuz'dan sonra kapatılan yayın organları nedeniyle 2500'ün üzerinde gazeteci işsiz kalmıştır. Toplamda son yıllarda işsiz kalan gazeteci sayısı 10 bini aşmıştır. Türk basınında her üç gazeteciden birinin işsiz olduğu bir karanlık tablo ortaya çıkmıştır.

Medyaya yönelik baskılara son verilmesi çağrısı

Medyaya yönelik baskılara son verilmesi çağrısı

Bu nedenlerle iktidara ve muhalefet partilerine; demokrasinin yeniden yeşertilmesi, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve medyaya yönelik baskıların son bulması için bir kez daha çağrı yapıyoruz”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın