Görüş Bildir
Haberler
Tesco Migros İçin Masada

Tesco Migros İçin Masada

Kürşat Kemaloğlu
23.02.2014 - 16:23 Son Güncelleme: 23.02.2014 - 16:40

Tesco Migros İçin Masada

Financial Times gazetesinin konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı habere göre Tesco’nun bir ortaklık anlaşması vasıtasıyla varlıklarını kısmi olarak azalttığı Çin’de uyguladığı planı, Türkiye için de uygulayabileceği belirtildi.

Gazeteye göre ABD’den çıkan ve Çin’deki varlıklarını azaltan Tesco’nun bazı yatırımcıları şirketin Türkiye’den çıkmasını istiyor. Alınan bilgilere göre ise Tesco Migros bünyesinde BC Partners ile ortaklık kurmayı konuşuyor. İki tarafın bu sene başında görüşmelere tekrar başladığı belirtildi. Anlaşmaya varılırsa Tesco Türkiye’deki varlıklarıyla birlikte Migros ortaklığına dahil olacak.

BC Partners geçtiğimiz sene Migros’un olası hisse satışları için JP Morgan ve Bank of America’yı yetkilendirmişti. Migros’u almak için adaylar arasında Tesco, Carrefour ve Walmart gösterilmişti.

Online alışverişlerde gizliliği sağlamak ve güvenliği korumak için ortaya çıkan Ukash kart, bu özelliğine ek olarak başka avantajlara da sahip olduğu için çok kısa bir sürede yayılmıştır. Online alışverişlerde ödemelerini kredi kartıyla yapan birçok kişi, kişisel bilgilerinin dolandırıcıların eline geçmesinden dolayı mağdur olmuştur.

Böylesine önemli bir sorunla karşı karşıya gelen kişilerde online alışverişe karşı olumsuz bir tutum sergilenmiştir. E-ticaret sistemini daha önceden kullanmayan kişilerde, böyle bir durumla karşılaşmamak için online alışverişe karşı olumsuz bir yargı oluşturmuştur.

Ukash Kart, online alışverişe karşı oluşmuş bu tutumu yok etmek için ortaya çıkmış, kolay ve pratik bir ödeme sistemidir. Online alışverişlerinizde Ukash Kartı kullanarak kredi kartı bilgileri, hesap bilgileri ya da kimlik bilgilerinizi 3. şahıslarla paylaşmadan işleminizi sonlandırmak mümkündür.

Konuya yakın kaynaklar bu ortaklık anlaşmasının iki grup için de Türkiye’deki varlıkları açısından faydalı olacağını belirtirken başka bir kaynak anlaşmanın rekabet konusunda soru işareti yaratabileceğini belirtti.

Tesco ve BC Partners yetkilileri Financial Times’a konuyla ilgili açıklama yapmadı.

BC Partners Migros’ı 6 yıl önce 3.25 milyar dolara satın almıştı.

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/ekonomi/tesc...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0