Görüş Bildir
Haberler
Tembeller İçin 10 Adımda İnternet'te Markalaşma

Tembeller İçin 10 Adımda İnternet'te Markalaşma

Aytug Topcu
12.11.2014 - 10:18 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 16:42

Girişimcilerin üzerinde durması gereken en önemli konulardan birisi de markalaşmaktır. Bu olgunun çoğu zaman belirli bir matematiği yoktur. Ancak düşünüldüğü gibi tamamen para ile olacak bir iş de değildir.

Bu yazımızda tembel girişimciler benzetmesi ile, internette markalaşma için atılacak 10 basit adımı değerlendireceğiz.

1- Oturun ve Düşünün

Markanızı inşa etmeye başlamadan önce, oturun ve düşünün. Oluşturacağınız markanın sınırlarını kesin çizgiler ile belirleyin. Marka isminiz, logonuz kısacası markalaşmayı oluşturacak tüm objeler ile ilgili, ailenizden arkadaşlarınızdan ve çevrenizdeki diğer kişilerden fikirlerini sizinle paylaşmalarını isteyin.

Unutmayın farklı fikirler ve görüşler, başlarken markanızın yönünü belirleyebilir ve ileride yapılması zor geri dönüşlere ihtiyaç duymanıza gerek kalmaz.

2- Idölünüzü Belirleyin ve Onu Analiz Edin

Sektörünüz ile ilgili olsun ve ya olmasın kendinize mutlaka alanında başarılı olmuş isimlerden idoller bulun ve onları inceleyin. Hatta farklı sektörlerden, ilginizi çeken 5 ismi kendinize seçin ve onların en başarılı 3 yönünü belirleyin, bunları bir kağıda not ederek bu isimlerin en önemli özellikleri ile kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz.

Bu basit egzersizi tekrarlamak, hem iştahınızı kabartacak hem de yapacaklarınız ile ilgili fikriniz olmasına sebep olacak.

3- Kendinize bir Niş belirleyin

Eğer genel konular ile ilgili bir marka yaratmak niyetindeyseniz, okyanusta yüzmeye hazırlıklı olun ve genel olan herkes arasında kaybolma ihtimalini göz ardı etmeyin. Girmek için bir işe girmek, sektörel bazda amiyane tabirle intihar etmektir.

Bu olumsuzlukları ardınızda bırakmak istiyorsanız eğer, kendinize ait, sizi en iyi tanımlayan bir niş bulun ve bu pazarın oyuncusu olmayı tercih edin. Başarıya daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

4- Uzmanlık Alanınızı Belirleyin ve İnternette Bu Uzmanlıklarınızı Tanıtın

Uzman olduğunuz ve markalaşmak istediğiniz konuları belirleyin ve bu konuları internette sergilemekten çekinmeyin. Ancak gerçekten uzman olduğunuz konuları seçmenizde fayda var. Böylece insanlar sizi tanırken uzmanlıklarınız ile tanıyacaklar ve sizi takip edeceklerdir.

5- Düşüncelerinizi Yüksek Sesle Söyleyin

Düşüncelerinizi belirtmekten çekinmeyin. Bir yerde sizin uzmanlığınız ile ilgili bir konuya denk geldiğinizde yorumlarınızı mutlaka o tartışmaya ekleyin. Düşünceleriniz sizin imzanız olacaktır.

6- Net Bir Fotoğraf veya Logo Kullanın

Dünya’da kullanılan ve çok sık kullanılan minimum 7 farklı sosyal medya sitesini de kullanmalısınız. Tüm sosyal medya hesaplarında takipçilerinizin sizi kolaylıkla tanıması ve size aşina olması için net bir fotoğraf ve ya logo kullanın. Bu fotoğraf ve ya logoyuda kullanmayı sık sık tekrarlayın. Akılda kalıcı olmanızı kolaylaştıracaktır.

7- Bir Adet ve Basit Bir Username Kullanın

Mümkünse tüm kullandığınız sosyal medya hesaplarıızın kullanıcı isimleri aynı ve mümkünse kolay telaffuz edilen bir isim olsun.

Bunun size 2 ana konuda yardımı olacaktır. Bunlardan birincisi Google gibi arama motorlarında sizinle ilgili yapılan arama sonuçlarının sayısını ve verimini arttırır. İkincisi ise ulaşılabilir olmanızı sağlar. Böylelikle daha genel kitlelere, kulaktan kulağa yayılabilirsiniz.

Unutmayın newisim akımı ile birlikte yeni kuşakların kulaktan kulağa bir markayı yaymaları, günümüz reklam yöntemleri arasında en etkili olanıdır.

8- Sosyal Medyayı Tarayın

Başta Google gibi arama motorlarını kullanarak, sizinle ilgili çıkan arama sonuçlarına bakın. Eğer ilk kez başlıyorsanız, kullanmayı düşündüğünüz marka ismi ile ilgili sonuç olup olmadığına bakın. Aynı zamanda aynı sebepler ile sosyal medyayı tarayın. Yine aynı sonuçları arayın ve buna göre yol haritanızı şekillendirin.

9- Yorum ve Değerlendirmelerde Bulunun

Mümkün olduğunca fazla yorum ve değerlendirmede bulunun. Sadece sosyal medya da değil, mesela uzmanlık alanınız ile ilgili satılan kitaplar ile ilgili yorumlar bırakın.

Örneğin ingilizceniz varsa ve uluslararası bir pazara hitap ediyosanız, uzmanlık alanınız ile ilgili amazon.com’da satışta olan kitaplara yorumlar bırakmayı deneyin.

10- Linked in’i Başucu Sosyal Ağınız Yapın

Profesyonel bir markalaşma hedefliyorsanız mutlaka ama mutlaka linked in’i aktif olarak kullanmalısınız. Kendinize burada ilgi alanınız ile ilgili bir çevre oluşturmaya çalışın. Tanımadığınız kişilere davet gönderin. Bunu yapmaktan çekinmeyin. Bağlantılarınızı ne kadar fazla tutarsanız ulaşabileceğiniz bir o kadar daha bağlantı olanağı sağlarsınız. Bu profesyonel anlamda kurabileceğiniz en kolay network yöntemidir.

Kaynak: http://talender.com/tembeller-icin-10...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın