Görüş Bildir
Haberler
Tarihte Bilinen En Ciddi Salgınlara Sebep Olmuş 8 Ölümcül Virüs

etiket Tarihte Bilinen En Ciddi Salgınlara Sebep Olmuş 8 Ölümcül Virüs

Zaman zaman dünyayı kırıp geçiren virüs salgınlarını ve çok sayıda ölümleri duymuşsunuzdur. Her gün yeni bir virüs ortaya çıkıyor olsa da insanlığı en çok etkileyen ve şaşırtan virüsleri bu yazımızda ele almak istedik, olur da bir gün karşı karşıya gelirseniz gözlerinden tanıyabilesiniz diye!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuduz Virüsü

1. Kuduz Virüsü

1920'lerde tedavisi bulunmuş olan kuduz virüsü Afganistan ve Hindistan gibi ülkelerde insanları öldürmeye devam ettiği gibi, ülkemizde de her yıl 60 bin kişi önlem almadığı için kuduzdan ölüyor. Memeli hayvanların tükürük bezinde bulunan ve ısırma yoluyla bulaşabilen kuduz virüsü için uzmanlar en küçük şüphede bile önlem alınması gerektiğini söylüyor. Virüsün kuluçka dönemi geçtiğinde belirtiler ortaya çıkmaya başlar ve işte o zaman çok geç olabilir.

2. Ebola Virüsü

2. Ebola Virüsü

5 farklı türü bulunan Ebola virüslerinden bazıları hasta bile etmezken, bazıları girdiği yeri kırıp geçirmekle nam salmış 'ağır abi' virüslerdendir. Kan ya da diğer vücut sıvılarıyla birçok hayvandan ve insandan bulaşabilen bu virüsün ateş, baş ağrısı, halsizlik gibi birçok farklı belirtisi olabiliyor. Hastalığın en belirgin sendromu ise, serum için kolunuzda açılan delik dahil olmak üzere tüm 'deliklerinizden' kan akmaya başlamasıdır. Dikkatli olmakta fayda var!

3. Maburg Virüsü

3. Maburg Virüsü

Henüz net bir tedavisi bulunmayan bu virüs, hayvanlardan ve insandan doku teması yoluyla bile bulaşabiliyor. Yayıldığı yerlerde 10 kişiden 9'unu öldüren bu virüsle karşılaşırsak biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz açıkçası! Dünya Sağlık Örgütü'ne kolaylıklar diler, tedaviyi bulmaları için biraz acele etmelerini rica ederiz!

4. HIV

4. HIV

Son 30-40 yıldır aramızda dolaşmakta olan HIV, 36 milyon insanı öldüren en tehlikeli virüslerdendir. Maalesef en çok bulaşma yolu cinsel ilişkidir. Vücudunuzun defans kuvvetlerini sakatlayarak sizi korumasız bırakır. Korumasız ve bağışıklık sistemi çökmüş olan vücudunuz artık AİDS olmuş demektir. İnsanı çok basit hastalıklarla bile baş edemez hale getirir... Ve AİDS öldürmez, ölümünüze sebep olur!

5. Çiçek Virüsü

5. Çiçek Virüsü

20. yüzyılda 300 milyon insanı katleden bu adi virüsten korkmanıza gerek yok. Çünkü 1980’de Dünya Sağlık Örgütü kökünü kazıdıklarını açıkladı. En yaygın olduğu dönemlerde bulaştığı üç kişiden birini öldüren çiçek virüsü, öldüremediklerinde ise körlük, derin yara izleri gibi imzalar bırakıyordu. En bilinen efsanesi ise Avrupalı istilacıların Kızılderililerden virüsü kapması sonucu Avrupa nüfusunu oldukça azaltmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hantavirüs

6. Hantavirüs

Farelerle bir yakınlığınız varsa endişelenmeniz gereken bir virüsten bahsediyoruz. Enfekte olmuş kemirgenlerden insana bulaşabilen fakat insandan insana bulaşmayan Hantavirüs, 1993’ten beri 600’den fazla insana bulaştı ve çoğunu öldürdü. Tedavisi bulunmayan bu virüsle ilişki içinde olmak istemiyorsanız kemirgenlerin dışkı, idrar ve salyalarından uzak durmanızı tavsiye ederiz.

7. İnfluenza Virüsü

7. İnfluenza Virüsü

Bu virüs için nezlenin öldüren versiyonu diyebiliriz. 90'lar neslinin en aşina olduğu virüs salgınlarından olan İnfluenza çok çabuk mutasyona uğrayabildiği için her yıl yayılabiliyor. Korunmak için sıkı giyinmenizi ve annenizin sözünü dinlemenizi tavsiye ederiz! 'İspanyol Nezlesi' denilen tarihin en büyük vurgununu 1918 yılında gerçekleştirdi ve 50 milyondan fazla insanı öldürerek dünya nüfusunu yarıya indirdi.

8. Rotavirus

8. Rotavirus

Yiyecek ve içeceklere karışan dışkı maddeleriyle bulaşabilen Rotavirüs’ün 2008 yılında 453 binden fazla çocuk ve bebeği öldürdüğü düşünülüyor. Bilim insanlarının şimdiye kadar 2 çeşit tedavi geliştirebildiği bu virüs bulaştığı insanda şiddetli ishale sebep olarak öldürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
179
64
30
26
26
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

Çiçek Virüsü süriyeliler sayesinde tekrar hortladı. Etraftaki salık ocaklarına vs sorabilirsin. Kayıtsız kuyutsuz, doğru düzgün sağlık altyapısı olmadığı hal... Devamını Gör

Birkan Topuz

bu ne biçim içerik? http://www.klimik.org.tr/wp-content/uploads/2014/10/Klu0131mu0131k.pdf Ülkemizde yılda 60.000 insan kuduzdan falan ölmüyor düzeltilsin l... Devamını Gör

Kubilay Ergül

60 olacak ''bin'' yanlışlıkla yazılmış hocam

Mistress Of Cats

Neler neler var ya. Aşıyı reddedenler yüzünden hepimiz zarar göreceğiz. Cühelanın bir an önce bu işi bırakması gerek yoksa vay halimize...

melekmelekcim4

Peki her aşıyı olmalı mıyız sence?