Görüş Bildir
Haberler
Tarihi Toplantının Perde Arkası

Tarihi Toplantının Perde Arkası

Fatih
12.01.2014 - 22:24

Tarihi Toplantının Perde Arkası

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in başbakanla birlikte yurt dışında olmasından dolayı 6 ocak günü planlanan toplantı bugün yapıldı.

TFF’nin bu tarihi toplantısında ana hatlarıyla neler yaşandı?

Toplantıda Demirören yönetimi Beşiktaş’ın itirazı ve gerekçelerine karşılıkMHK’nin verdiği görüş (rapor) ele alındı.

Bununla birlikte MHK başkanı Zekeriya Alp ve müsabakada görevli olan hakemler TFF’nin İstinye’deki toplantısına gelerek sözlü olarak savunmayaptı. Zekeriye Alp ve hakemler kural hatası olmadığı görüşlereni tekrarladı.Ayrıca Alp ve hakemlerin bu konuyla ilgili yazılı raporları okundu. Ligtv’denolayla ilgili alınan görüntülerin yanı sıra Beşiktaş kulübünün gönderdiğigörüntüler de izlendi.

Toplantının son bölümünde yapılan oylamada 3 üye hakem Barış Şimşek’in verdiği kararın doğru olduğu yönünde oy kullanarak yönetim kurulununaldığı karara muhalefet etti

ÖZERTEN “TEKRAR” DEMEDİ

TFF yönetiminin bu kararını hangi üyeler muhalefet şerhi koydu?

Verilen bu sürpriz karardaki en önemli iki sürprizden biri TFF 1.başkanvekili Ufuk Özerten’in maçın tekrarlanması kararına muhalefet etmesi oldu. Özerten Barış Şimşek’in kararının doğru olduğu yönünde oy kullandı. Diğersürpriz ise yönetim kurulunun iki Trabzonlu üyesinden Mustafa Beyazlıtekrar kararına muhalefet ederek Trabzonlu hakem Barış Şimşek’in lehinde oy kullanırken diğer Trabzonlu üye Taylan Üner’in Şimşek’in aleyhinde oykullandığı öğrenildi. 3 üyenin muhalifetine karşılık TFF yönetimi oy çokluğu ile tekrar kararını almış oldu.

GEREKÇE “KIRMIZI KART VE PENALTI OLMALIYDI”

TFF yönetimi hangi nedenle bu kararı aldı?

Her ne kadar MHK aksi görüş bildirsede TFF yönetimi burada düdüğün top elden çıktıktan sonra çalındığına ve bu nedenle topun Donk tarafından elle oynandığına. hakem Barış Şimşek’in Donk’a kırmızı kart vermesi ve oyunuda penaltı atışıyla başlatması gerektiği görüşünde birleşti. TFF yönetimi”Futbol Oyun Kuralları sayfa 115, topu elle tutmak başlıklı kural” gereği kural ihlali yapıldığına karar vermiş oldu.

TAHKİM KURULU KARARI BOZABİLİR

TFF yönetiminin verdiği bu karar bozulabilir mi?

Muhtemelen o maçta 2-1 galip gelen Kasımpaşa TFF yönetiminin verdiği bukarara karşılık Tahkim Kuruluna itiraz edecek. Tahkim Kurulu’da Kasımpaşa’nın itirazına karşılık TFF yönetiminin hukuki gerekçesini savunmasını isteyecek. TFF Hukuk müşavirliği de buna karşılık kararısavunan yazılı savunmasını Tahkim Kuruluna verecek. Muhtemelen TahkimKurulu bu kararını duruşmalı toplantıda verecek. Tahkim kurulununvereceği bu karar tarafların savunması, kişilerin dinlenmesi v.s nedenlerden yaklaşık 1 ay daha kararın kesinleşmesinin beklenmesine neden olacak. Tahkim Kurulu alacağı bu savunmalardan sonra TFF yönetiminin kararınıbozma ihtimali var. Tahkim tekrarın dışında oynayacak futbolcularla ve sarıkartlarla ilgili TFF yönetiminin verdiği bazı kararları bozabilir.

ALMEİDA’NIN SARI KARTLARI KALKMIYOR

Almeida iki sarı kart gördü, onun kartları ne olacak?

Almeida’nın iki sarı kartı kırmızı karta dönüştüğünden aldığı disiplin cezasında bir değişiklik olmayacak. Tıpkı Motta da olduğu gibi. Motta’nın aldığı disiplin cezası değişmeyecek.

BABEL VE ADEM BÜYÜK OYNAYABİLİR

15 aralık 2013 günü oynanan maçta cezalı oldukları için forma giyemeyen Babel ve Adem Büyük Tahkim Kurulunun kararı onaması halinde tekrarlanacak olan maçta forma giyebilecekler mi?

Babel ve Adem Büyük maçın tekrarlanması halinde oynayabilecekler.

Kaynak: http://amkspor.com/2014/01/12/tarihi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın