Tarihe Nasıl Yön Verdiğini Öğrendiğiniz Anda Çok Şaşıracağınız 8 Basit Hata
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Tarihe Nasıl Yön Verdiğini Öğrendiğiniz Anda Çok Şaşıracağınız 8 Basit Hata
Yeni çağların başlangıcı olan, tarihe inanılmaz katkı sağladığı gibi bazen felaketlere yol açan olayların arkasında küçücük hataların gizli olduğunu biliyor muydunuz? Tarihin yönünü değiştiren bu hatalar hakkındaki hikayeler sizi gerçekten şaşırtacak! Buyurun okumaya...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Her insan hata yapar fakat yapılan bazı yanlışlar felaketlere neden olabildiği gibi tarihin yönünü değiştiren olayların önünü de açabiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Amerika kıtasının keşfi, Christopher Columbus'un yanlış hesaplamalarının bir sonucuydu. Asıl hedefi, Asya'ya giden yeni bir rota bulmaktı.
Burada komik olan, 15. yüzyılda Dünya'nın boyutlarına dair yapılan hesaplamalar aslında gerçeğe çok yakındı. Bu yüzden çağdaş bilim adamları Columbus'un tezine şiddetle karşı çıkmıştı.
Şunu da belirtmeden içimiz rahat etmez; sefere çıktıklarında yanlış yolda olduklarından şüphelenen de Christopher Columbus değildi aslında.
2. Mikrodalga fırının icadı aslında mühendis Percy Spencer'ın cebinde unuttuğu çikolatanın bir sonucu!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Mikrodalga ışınlarının çikolatayı erittiğini düşünerek başka bir şey daha denedi; mısır taneleri!
3. Genelde diyabet hastalarının kullandığı tatlandırıcılarda bulunan 'sakarin' maddesi, 1879 yılında Constantin Fahlberg'ün parmağını yalaması sonucunda keşfedildi!
4. Marslıların var olduğuna dair inancın yayılması aslında bir çeviri hatasının sonucuydu!
Belge İngilizceye çevrilirken ise yine oyuk anlamına gelen 'channel' kelimesi yerine yapay yollarla inşa edilen kanallar anlamına gelen 'canal' kelimesi tercih edilmişti.
5. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin hiç Ay'a gidememesinin sebebi gevşek bir cıvata olabilir!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Ispanağın aşırı besleyici olduğu inancı basit bir hesaplama hatasının sonucu! Yani Temel Reis'in ıspanaktan aldığı güç ne yazık ki pek gerçekçi değil...
7. Titanik felaketinin yaşanmasında küçük büyük birçok hatanın payı vardı. Yani tek sorun sanıldığı gibi gemiyi yapanların batmasının 'imkansız' olduğuna inanmaları değildi.
Anlayacağınız gözlemciler çıplak gözle tarama yapıyordu ve uzakta bir karaltı gördüklerinde geminin rotasını değiştirmek için artık çok geçti.
8. Penisilin, enfeksiyon tedavisinde kullanılan bir antibiyotik türü. Alexander Fleming'in bu etkiyi keşfetmesi ise tamamen şans eseriydi!
Aletlerini temizlemeye kalkışan Fleming, küf mantarının başka bir madde yaydığını fark etti. Bu madde diğer bakterilerin yayılmasını engellemişti.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
PUHAHAHAHAHAHAHA