Görüş Bildir
Haberler
Tarihe Damga Vuran Hangi Fatihsin?

etiket Tarihe Damga Vuran Hangi Fatihsin?

Osman Avcı
06.08.2014 - 12:37 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 15:38

Dünya senin tarafından fethedilmeyi bekler!

Buradan esinlenilmiştir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Varlığınla onurlandıracağın bir ülke seç!

2. Tahta yeni çıktın. Peki ya, ilk icraatın?

3. Çalışmadığın zamanları nasıl değerlendirirsin?

4. Peki senin en büyük zayıflığın nedir?

5. Sakal seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki, hangi silah?

7. Hangi kelime seni daha çok sinirlendirir?

8. Hükümdar dediğin et yer. Son olarak bir et seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Jül Sezar" çıktı!

"Jül Sezar" çıktı!

Senin bu hayatta en önem verdiğin şey: Saygı. Bu yüzden etrafındakilerden her şeyden önce sana saygılı olmalarını bekliyorsun. Cıvık hareketler, el şakalarıysa sinirini tepene çıkarıyor, ve onu yapanı öldüresin geliyor, ki çok haklısın. Çekici ve doğuştan lidersin de. Senin bu mükemmeliğini çekemeyenlerse çok, bu hayatta Brütüs çok! Olsun, tarihte ismin, Roma duvarlarında resmin kazılı, çekemeyen çanak anten taksın ;)

"Kazıklı Voyvoda" çıktı!

"Kazıklı Voyvoda" çıktı!

Sen tek kelimeyle bir zalimsin. Kimse seninle oyun oynayamaz ya da yanlış da yapamaz, onları öyle bir pişman edersin ki, bir daha insan içine çıkamazlar. Evet, diktatör ruhlusun. Evet, çatlak seslere tahammül edemiyorsun. Ve evet, zalimsin. Ancak böyle olmanın altında yatan sebepler illaki var. Bir kere dünya çok zalim. Sen de hayatta kalmak için zalim olmak zorundasın: evet, gerçekler bu. Yaratıcılığın ise bonusun, ey Drakula!

"Napolyon Bonapart" çıktı!

"Napolyon Bonapart" çıktı!

Sen derin düşüncelerin, derin fikirlerin insanısın. Bir felsefeci gibisin adeta, söylediğin söz kulaklara küpedir ve öngördüğün şeyler illaki çıkar. Bu yönünle de müneccime benzesen de, aslında sen katı bir gerçekçisin. Detaycısın ayrıca. Planlarını ince ince işleyip yürürlüğe koyarsın. Organizesin yani. Tek kötü yönünse kibirin. Amaan canım sen kendini beğenmeyeceksin de, kim beğenecek :)

"Büyük İskender" çıktı!

"Büyük İskender" çıktı!

Öncelikle karizmatiksin sen. Çekicisin de: İnsanları kendine mıknatıs gibi kendine çekersin. Sonra hayalicisin; ancak çoğumuzun yaptığı gibi, oturup boş hayaller kurmak yerine, bunları yürürlüğe koyuyorsun. Senin biz gibilerden farkın hem bunu yapacak kudret ve cesaretinin, hem de vizyonunun olması. Vizyon mühim şey azizim! Kısaca, herkes fatih olur da 'büyük' olmak başkadır başka!

"Hannibal Barca" çıktı!

"Hannibal Barca" çıktı!

Sen tam bir strateji insanısın. Bir şeyi yapmadan veya söylemeden önce onu derinine düşünür, yapacağın zamansa planını ince ince dokursun. Ancak bu, hareketsiz, pasif olduğun anlamına gelmemeli. Sendeki karışım; yüzde 50 dikkat, yüzde 50 çılgınlık. İşte o an, dağlardan filler bile geçirilebilir; Kartaca'dan Roma'nın üstüne bile yürünebilir. Analitiksin de. Çözümlerin ağzı açık bırakır, içine sinek kaçarır, ey Kartacalı!

"Attila" çıktı!

"Attila" çıktı!

Sen tam bir gezginsin. Yetinmiyorsun çünkü. Hep yeni şeyler görmek, yeni yerlerde gezmek, yeni insanlar tanıyıp, yeni maceralara atılmaktan zevk alıyorsun. Zaten ömür, monotonluğa sıkışıp kalacak kadar uzun değil. Gelişmeye inanıyorsun. En sevmediğin laflarsa 'huylu huyundan vazgeçmez'le, 'bir insan 7'sinde neyse, 70'inde de odur'. Sana göre insan değişir, gelişir, evrimleşir. Misal: SEN!

"Cengiz Han" çıktı!

Dünyada senin kadar vahşi, senin kadar kural tanımaz bir insan tanıdığını söyleyen varsa beri gelsin. Bu yönünle tam bir savaşçı olduğunu söylemek gerek. Fakat savaşı bir gereklilik olarak görüyorsun: Hayatta kalma mücadelesi bir bakıma. Savaş dışında ise bambaşka bir insansın; saygılı, samimi ve tam bir aile babası/annesi. Son olarak göçmen olduğunu, aynı yerde çok fazla kalamadığını bilmem söylemeye gerek var mı. Çünkü dünyada daha çok fethedilecek yer var: Haydi! :)

"Selahaddin Eyyubi" çıktı!

"Selahaddin Eyyubi" çıktı!

Sen 'emrolduğu gibi dosdoğru' yaşayan birisin. Suyunu bu zamana kadar hiç bulandırmadın. Adalete inanıyorsun ve onun için yaşıyorsun. Adaletsizlik karşısında da kılıç gibi keskin, mızrak gibi delicisin. 'Bu dünyada ok gibi doğru olanı uzağa fırlatırlar, yay gibi eğri olanı elde tutarlar' diye bir söz varsa da, sen doğruluktan asla vazgeçmezsin. Hatta 'eğri' bir kardeş yerine, 'dosdoğru' bir düşmanı tercih edenlerdensin. Şimdi kazanamasan bile, nihayetinde kazananlardan olacağın vaad edilmiştir!

"Fatih Sultan Mehmet" çıktı!

"Fatih Sultan Mehmet" çıktı!

Senin gibi özel insanlar çok nadir gelir. Dahisin, adaletlisin, vatanseversin ve çokça çılgınsın da: Sağın solun hiç belli olmaz. Sevenin çok, seni eleştiren de. Ancak sen ne seni sevenleri dinleyip şımarıyorsun; ne de eleştirenleri dinleyip kendine haksızlık ediyorsun. Sadece işine bakıyorsun sadece. Zaten bakmasaydın 'Yeditepeli' nasıl alınır, gemiler karadan nasıl yürürdü a dostlar?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
58
32
25
16
15
4