Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan'dan Tarihi Tatbikat

Suudi Arabistan'dan Tarihi Tatbikat

Fatih UZUN
28.04.2014 - 19:39

Suudi Arabistan'dan Tarihi Tatbikat

Suudi Arabistan, tarihinin en büyük askeri tatbikatını düzenliyor. Adını Kral Abdullah'tan alan 'Abdullah'ın Kılıcı' tatbikatı sürerken, Suudi basınında ülke güvenliğini tehlikeye atacaklara tehditler içeren mesajlar yayınlandı.

Suudi Arabistan'da 16 Nisan'da başlayan tatbikat salı günü sona erecek. İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Muhafızlar Bakanlığı tarafından yönetilen, ülke tarihinin en büyük askeri tatbikatı güney, kuzey ve doğuda farklı çevre koşullarında yapılıyor.

Tatbikata çok sayıda tank, gemi ve savaş uçağının yanısıra modern teknolojik savaş araçları da katılıyor.

Suudi basınında çıkan haberlere göre Suudi Arabistanlı yetkililer bu tatbikatın ülkeyi 'olabilecek en zor savaşlara hazırladığını' belirtti.

El Riyad gazetesi tatbikatın ülkenin güvenliğini tehdit eden kesimlere karşı büyük bir hazırlık içerdiğini ve ülkenin gücünün katlandığını belirtti.

El Vatan gazetesi de Suudi Arabistan'ın çok karışık ve zor bir bölgede yer aldığını belirtti ve ülke güvenliğini sarsacak her unsura karşı büyük bir güce sahip olacağını vurguladı.

'Suudi Arabistan silahlanıyor'

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) Nisan ayında açıkladığı rapora göre, Suudi Arabistan 2013’te yaptığı 67 milyar dolarlık askeri harcama ile Orta Doğu’da birinci, dünyada dördüncü oldu.

Rapora göre Suudi Arabistan önceki yıla göre askeri harcamalarını yüzde 12 oranında arttırarak İngiltere, Japonya ve Fransa’yı geride bıraktı.

Suudi Arabistan 2013’teki harcamalarına ek olarak Şubat ayında ABD menşeli bir silah üreticisinin Kanada’daki bir yan kuruluşu ile 10 milyar dolarlık askeri araç ve destek hizmeti satışı için anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

ABD ve Suud orduları Nisan ayı başında 'Dostluk 3' ve 'Çöl Şahini 3' adında ortak askeri tatbikatlar da yapmıştı.

  • AlJazeera.com.tr
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/suudi-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0