Görüş Bildir
Haberler
Fransız Gazeteciler Serbest

Fransız Gazeteciler Serbest

adem kara
19.04.2014 - 11:26 Son Güncelleme: 19.04.2014 - 15:00

Suriye'de Kaçırılan 4 Fransız Gazeteci Sınırda Bulundu

Jandarma, Suriye'de geçen yıldan bu yana kayıp olan 4 gazeteciyi gözleri ve elleri bağlı şekilde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında buldu.

Yaklaşık 10 aydır Suriye'de tutulan dört Fransız gazeteci serbest kaldı. Türk askerleri gazetecileri güvenli bölgeye aldı.

Doğan Haber Ajansı'na göre Nikolas Henin, Pierre Torres, Edouard Elias ile Didier François cuma gecesi bilinmeyen bir grup tarafından elleri ve gözleri bağlı şekilde Türkiye- Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi yakınlarında bir bölgeye getirildi.

Sınırdan geçirilen gazeteciler, sınır hattında devriye görevi yapan askerler tarafından fark edildi.

Askerler, kaçakçı olmalarından şüphelendikleri kişilerin gözlerinin bağlı olduğunu ve Fransızca konuştuklarını fark edince durumu komutanlarına bildirdi.

Sınır hattına gelen üst düzey askerler, söz konusu kişilerin Suriye'de kaçırılan gazeteciler olduğunu belirledi ve gazetecileri güvenli bölgeye aldı.

Sağlık kontrolü için Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürülen, saç ve sakallarının uzadığı görülen gazetecilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ilk ifadeleri alındı.

Fotoğraf makinesi ve kameralarına el konulduğunu söyleyen Fransız gazeteciler, bulundukları Fransız yetkililere bildirildikten sonra Yabancılar Şubesi'ne getirildi.

Gazeteciler işlemlerinin ardından kente gelecek Fransız yetkililere teslim edilecek.

4 gazeteci geçen yıl haziran ayında başkent Şam ve Halep'teki çatışmaları yerinde görüntülemek için Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye geçmişti.

Çatışma bölgesinde bir süre görev yapan gazeteciler daha sonra iddiaya göre Suriye'de savaşan IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) mensupları tarafından kaçırılmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile eski Başbakan Jean Marc Ayrault gazetecilerin serbest bırakılmalarını istemişti.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fra...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0