Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'de Gollerin Yüzde 61'i Yabancılardan Geldi

Süper Lig'de Gollerin Yüzde 61'i Yabancılardan Geldi

Süper Lig'in ilk yarısında atılan 406 golün 242’sini yabancı oyuncuların attığı ortaya çıkarken, bu sayı toplam atılan gollerin yüzde 61’ini oluşturdu. Interpress’in yaptığı araştırmada, bu yıl sezonun ilk yarısında atılan goller içinde Türk oyuncuların attığı gol sayısı ise 155’te kalırken, bu gol sayısı atılan tüm gollerin yüzde 39’una denk geliyor. Ligin ilk yarısında atılan 406 golün 9 tanesi ise futbolcuların kendi kalelerine attığı goller olarak kayda geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig 2015-2016 Hasan Doğan Sezonu'nun ikinci yarısı bu hafta sonunda oynanacak maçlarla başlayacak. Geride kalan sezonun ilk yarısıyla ilgili ilginç istatistikler de çıkmaya devam ediyor.

Kural Değişti, Yabancı Futbolcular Lige Damga Vurdu

Yapılan aynı incelemeye göre, bu sezon yabancı kuralının değişmesinin ardından ilk devrede atılan 406 golü 152 farklı oyuncu atarken, fileleri havalandıran oyunculardan 83’nün yabancı, 69’unun ise yerli olduğu ortaya çıktı. Süper Ligde en fazla gol atan futbolcu sıralamasında ilk on içinde 7 yabancı oyuncu göze çarparken, bu oyuncuların toplam 71 gol attığı görüldü.

Yabancıları en çok gol atan takım Fenerbahçe oldu. Bu yıl yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe’de ligin ilk yarısında 7 farklı oyuncu 22 gol atarken, sarı lacivertlilerin sadece 3 yerli oyuncusu skora katkı verebildi. Kanaryalarda 3 Türk oyuncu 4 gol atarken, bir golü de rakip oyuncu kendi filelerine gönderdi.

Beşiktaş'ta Yabancıları Mario Gomez Taşıdı

Beşiktaş'ta Yabancıları Mario Gomez Taşıdı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ligin ilk yarısında oynadığı futbolla öne çıkan lider Beşiktaş’ta ise 4 yabancı oyuncu 20 gol atarken, şüphesiz bu sayıda en büyük pay 13 golle Alman golcü Mario Gomez’e aitti. Siyah beyazlı ekibin yerli oyuncuları da attıkları 20 golle yabancılarına adeta taş çıkarttı. Beşiktaş takımı adına bir golü ise rakip takım kendi ağlarına bıraktı.

Ligin ilk yarısında oynanan 17 maçın ardından topladığı 30 puanla lider Beşiktaş'ın (41) 11, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin (40) 10 puan gerisinde kalan ve şampiyonluk yarışında büyük yara alan Galatasaray’ın yerlileri ise gol sayısında lider.

Galatasaray, Süper Lig'in ilk devresinde yerli oyuncuları 9 farklı isim ile 24 gol atma başarısı gösterenen ve en fazla gol atan takım oldu. Sarı kırmızılı ekibin yabancılarından ise sadece üçü golle buluşurken, yabancıların attığı toplam 13 golün 8’ini Alman golcüsü Podolski’nin ayağından kazandı. Galatasaray'ın bir golünü de rakip takımın oyuncusu kendi ağlarına gönderdi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın