Görüş Bildir
Haberler
Sümeyye Erdoğan'a Mahkemeden Ret!

Sümeyye Erdoğan'a Mahkemeden Ret!

FreiGeist
24.06.2015 - 16:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sümeyye Erdoğan'ın feminist aktivist ve akademisyen Pınar İlkkaracan'ın bir makalesi nedeniyle yaptığı suç duyurusunun reddedilmesi üzerine, kadın ve LGBTİ örgütleri 'eşitlik mücadelesinde önemli bir karar' açıklaması yaptı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yönetim Kurulu üyesi Sümeyye Erdoğan’ın feminist aktivist ve akademisyen Pınar İlkkaracan hakkında bir makalesi nedeniyle yaptığı suç duyurusu reddedildi.

Bianet'in haberine göre, kadın örgütleri ortak bir açıklamayla, kararın “dünya ve Türkiye kadın hareketinin hayatın her alanındaki eşitlik mücadelesi yolundaki önemli yargı kararlarından biri olduğunu ve bu mücadeleye Türkiye kadın hareketinin bir katkısı olduğunu” söyledi.

NE OLMUŞTU?

İlkkaracan’ın Kazete’de yayınlanan“Vatikan’dan kopya: Toplumsal cinsiyet adaleti” başlıklı yazısı nedeniyle, Sümeyye Erdoğan “hakaret” suçlamasıyla şikayette bulunmuştu.

İlkkaracan ifadesinde, Yönetim Kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle Sümeyye Erdoğan’ın KADEM Derneği’ne yöneltilen bir eleştiriyi üzerine alınmasının “hukuksuzluğuna” işaret etmişti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Taşkın, şikayeti reddetmişti. Bunun üzerine Sümeyye Erdoğan red kararına itiraz etti. İtirazı inceleyen İzmir 2. Sulh Ceza Hakimi Fethiye Bilici, itirazı kesin olarak reddetti.

Kadın örgütlerinin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Karar, Türkiye’de, eşitlik kavramını 'eşdeğerlilik' ya da 'adalet' kavramı ile sulandırmak isteyenler ile hükümetlerden bağımsız olması gereken sivil toplum örgütlerini, aktivistleri ve akademisyenleri devletin en üst makamından dava açarak susturmak isteyenlere de bir yanıt olmuştur.

Bu karar ile eşitlik tartışması, her türlü eleştiri, ifade özgürlüğü ve akademik özgürlük çerçevesinde serbestçe yapılabilecektir.

Bu başarı, Türkiye kadın hareketinin kararlılığının, örgütlü mücadelesinin ve dayanışmasının yeni bir örneği olmuştur.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0