Görüş Bildir
Haberler
Stamford Bridge'de Eto'o'nun Gecesi

Stamford Bridge'de Eto'o'nun Gecesi

Fatih
08.03.2014 - 21:41

Stamford Bridge'de Eto'o'nun Gecesi

Premier Lig'de zirve mücadelesi veren Chelsea, 29. haftada Tottenham'ı ağırladığı maçta 4-0 galip gelerek şampiyonluk yolundaki avantajını korudu.

ORTADA GEÇEN İLK YARI

Maçın başlangıcında Chelsea üstün gibi görünse de Tottenham oyunu dengelemeyi başardı.

İlk yarı boyunca kalabalık orta saha mücadeleleri ön plana çıktı. İki takımın oyuncuları da sert müdahalelerle rakiplerini yıldırmaya çalıştılar.

Ayrıca maç öncesinde ısınırken sakatlanan Fernando Torres'in yerine Samuel Eto'o ilk 11'de sahaya çıktı.

Maçın henüz başında Schürrle'nin ara pasında Eto'o kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kamerunlu oyuncu, Lloris'ten sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı. Aynı anda yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

5- dakikada Eto'o'nun ara pasında Lloris'le karşı karşıya kalan Hazard, kaleciden sıyrıldı. Belçikalı oyuncunun dar açıdan yaptığı vuruşta top direğin dibinden auta gitti.

14- dakikada Adebayor'un kafayla indirdiği topu alan Benthaleb, sol çaprazdan ceza alanına girdi. Sol ayağıyla çektiği cılız şutta top direğin dibinden auta gitti.

29- dakikada Chelsea üst üste iki pozisyon buldu. Önce Lampard'ın serbest vuruştan ceza sahasına doldurduğu topu arka direkteki Matic kafa vuruşuyla tamamladı. Top az farkla auta çıktı. Sonrasında Benthaleb'den topu kapan Eto'o hızla ceza alanına yöneldi. Sağ çaprazdan çıkardığı şutta top yandan auta gitti.

40- dakikada orta alanda topu kapan Sandro, hızla çıkmaya çalışırken Lampard'ın faulüne maruz kaldı. Hakem Oliver, bu pozisyonda sarı kartını çıkardı.

İlk yarıda iki ekip de gol atmayı başaramadı ve soyunma odalarına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

BEŞ DAKİKADA DEĞİŞİR BÜTÜN İŞER

İkinci yarıya Lampard-Oscar değişikliğiyle başlayan Chelsea, rakibi üstündeki baskısını artırdı. Hızlı ataklarla rakip kaleyi yoklayan ev sahibi ekibin golü bulması da gecikmedi

49- dakikada Sigurdsson'un kornerden ortasında Kaboul kafayı vurdu. Ancak Cech topu rahatça kontrol etti.

56- dakikada Vertonghen'in büyük hatası Chelsea'ye golü getirdi. Vertonghen'e pres yaparak topu kapan Schürrle, hemen Eto'o'ya pasını aktardı. Kamerunlu oyuncu, ceza sahasında bomboş kaldı. Şık bir plaseyle topu Lloris'in bacaklarının arasından ağlara gönderdi: 1-0.

Beş dakika sonra Tottenham için işleri daha da kötüleştiren olay gerçekleşti. 59. dakikada Sol kanattan Hazard'ın ortasında Eto'o penaltı noktasında topla buluşmak üzereydi. Kaboul'un faulüyle hakem penaltı noktasını gösterdi ve bariz gol şansı yüzünden Kaboul'e kırmızı kartını çıkardı. Beyaz noktaya gelen Eden Hazard, topla Lloris'i farklı köşelere gönderip farkı ikiye çıkardı: 2-0

74- dakikada sağ kanattan sıfıra inen Ramires, ortada bomboş durumdaki Eto'o'ya pasını çıkarmak istedi. Uzanan Lloris, topun sahibi oldu ve tehlikeyi önledi.

75- dakikada Willian'ın derinlemesine pasında rakip ceza sahasına yönelen Hazard, ortadaki Eto'o'ya pasını çıkardı. Kayarak müdahale eden Sandro, olası bir üçüncü golü önledi.

Chelsea, rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilerek üst üste pozisyonlar buldu. 82. dakikada Tottenham savunmasında kademe anlayışının kaybolduğu anda Hazard, Ba'ya pasını çıkardı. Ceza sahasına giren Ba, paralelindeki Oscar'a pasını çıkardı. Ancak Lloris uzanarak topun sahibi oldu.

84- dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Willian, ortadaki Oscar'a pasını çıkardı. Müsait pozisyondaki genç oyuncunun gelişine şutunda top farklı bir şekilde auta gitti.

88- dakikada sağ kanattan hızla ilerleyen Oscar'ın yerden ortasında Sandro, kayıp düşünce arkadan gelen Demba Ba topu aldı ve bomboş pozisyonda farkı üçe çıkarmayı başaran golü attı.

89- dakikada Chelsea savunmasından atılan uzun topta Lloris, kalesini terk ederek topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ama araya giren Demba Ba, topu kurtardı ve kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü ağlara gönderdi.

Kalan sürede başka gol olmayınca Chelsea, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu skorla Maviler, en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Tottenham ile zirve arasındaki puan farkı da 13'e yükseldi.

Jose Mourinho

Performans: 8/10

Torres'in sakatlanmasıyla planları değişse de Eto'o sayesinde maçı kazandı. Devrede yaptığı Lampard-Oscar değişikliğiyle takımının hücumda daha zenginleşmesini sağladı.

Performans: 5/10 Sakatlıklar ve oyuncularının bireysel hataları ona pek hamle şansı vermedi. Yaptığı iki değişiklik de mecburiyetten yapıldı. Oyuna etki etme fırsatı bulamadı.

Torres'in şanssızlığı Chelsea'nin İspanyol forveti, ısınırken sakatlanınca ilk 11'deki yerini Eto'o'ya kaptırdı.

Lampard'ın rekoru Emektâr orta saha oyuncusu Frank Lampard, Chelsea formasıyla 400. kez bir Premier Lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Tartışmalı penaltı kararı! 59. dakikada ceza sahasında Eto'o ile girdiği ikili mücadelede rakibini düşüren Kaboul, kırmızı kart gördü. Tottenham'lı oyuncular bu penaltı kartına itiraz etseler de hakemin kararı değişmedi.

Gelenek değişmedi Tottenham, 1990'dan bu yana Chelsea'ye karşı deplasmanda galip gelememe serisini bu maçta da sürdürdü.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/109601/c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Gol Sevinci Çok Konuşulur

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Chelsea, Tottenham'ı 4-0'la geçti. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi aldığı galibiyetle liderliğini sürdürdü.

İlk yarısı golsüz sona eren Londra derbisinde perdeyi 56'da Samuel Eto'o söyledi. Kamerunlu attığı golün ardından 'yaşlı insan' taklidi yaparken, menajeri Jose Mourinho'nun yaşıyla ilgili açıklamalarına göndermede bulundu.

59'da Chelsea'nin kazandığı penaltıya neden olan Younes Kaboul, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Eden Hazard, 60'da kullandığı penaltı atışını gole çevirirken skoru 2-0'a taşıdı.

88 ve 90'da ise Demba Ba Sahneye çıktı. Senegalli golcü kaydettiği iki golle maçın skorunu ilan etti ve Chelsea maçtan 4-0 galibiyetle ayrıldı.

Chelsea bu galibiyetle puanını 66'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. İlk dört mücadelesi veren Tottenham ise 53 puanda kaldı.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1384...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın