Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Kariyer İçin Nasıl Kullanılmalı?

Sosyal Medya Kariyer İçin Nasıl Kullanılmalı?

Batuhan
27.05.2014 - 13:22

Sosyal Medya Kariyer İçin Nasıl Kullanılmalı?

Öğrenci ve müşterilerimin yanısıra twitçiler, LinkedInciler ve diğer sosyal medya kullanıcılarına şunu söylüyorum: Kariyerinizi ilerletmek için sosyal medyayı kullanımına dair soru sormak yanlış. Onun yerine neden, şirket ya da mesleğinizi ilerletmeyi düşünün.

Sosyal medya şimdiden bir hayli kendine hizmet ediyor. Örnek: Selfie'ler. Selfie kelimesinin kendisi bile, (TDK 'Özçekim' olarak türkçeleştirdi.) bencillik ve ben-merkezciliği akla getiriyor. Kendinizden daha büyük bir şeyin savunucusu olun. Başkalarına bir şeyler verin. Değerleriniz, sezgileriniz ve başarılarınız, hareketlerinize yansımalı. Hareketlerinizi dürüst ve abartısız bir şekilde ortaya koyun; erdemleriniz kendilerini belli edecektir. Sonrasında da, iş bulmak, bir girişim için fon çekmek ya da bir kitap için dikkat çekmek gibi şeyler için yardım istemeniz gerektiğinde, insanlar olumlu bir şey deneyimledikleri için yardım etmeye istekli olacaklardır. Sosyal medya yabancılara ulaşmanıza yardımcı oluyor, fakat yabancılar istemedikleri sürece sizinle iletişim kurmak zorunda değil.

İkincil olarak, kariyer anlamında, kişisel şeyleri ayrı tutun. Kişisel, aile ve arkadaşlar içindir ve daimir kayıt bırakmayan kanalları kullanmalıdır. Gizlenmemiş fotoğraflar ya da kışkırtıcı işaretlerin geri gelip sizi arkanızdan vurabileceği geniş çapta bilinen, ancak sıkça da unutulan bir şey. (Eski Kongre üyesi Anthony Weiner bunu nasıl unuttu? Ya da Vali Christie'nin New Jersey'deki Fort Lee'de 'biraz trafik aksaklığı' çağrısıyla yazdığı e-posta?)

Hatırlanması gereken bir diğer şey de sosyal medyanın, bir işin twitini atmak yerine onu yapmak için harcayabileceğiniz zamandan yiyebilir. Kariyeriniz için yapmanız gereken en iyi şey, bir şeyleri başarmak.

—Rosabeth Moss Kanter, Harvard İşletme Fakültesi'nde profesör ve strateji, innovasyon ve değişim için liderlik konularıyla ilgileniyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0