Görüş Bildir
Haberler
Sony'den 2 Milyar Dolar Zarar

Sony'den 2 Milyar Dolar Zarar

Onedio Medya
23.09.2014 - 17:33 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 17:45

Sony'den 2 Milyar Dolar Zarar

Sony, cep telefonu piyasasında başarılı gibi görünse de gelen raporlar pek öyle demiyor!

Sony, 2 milyar doları aşan zararı için, cep telefonu bölümünde yaşanan kayıpları sebep gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, 56 yıldır kar eden Japon elektronik devi, cep telefonu pazarında kendine yer bulmak için büyük bir zararı göğüslemek zorunda kalıyor. Sony aslında Mart 2015'te açıklanacak 2014 yılı bütçesinde 350 milyon dolar civarında bir kar açıklamayı düşünüyordu ancak cep telefonu operasyonunda ortaya çıkan zarar bu beklentiyi kardan, 2 milyar dolar zarara çevirmiş görünüyor. Dolayısıyla firma 2014 için hissedarlarına kar payı ödemesi yapmayacak.

Sony yöneticileri, şirketin en yakın zamanda yeniden kar payı dağıtabilecek duruma gelmesi için çalışacaklarını da açıkladılar. Sony, zarar nedeniyle cep telefonu bölümündeki çalışanların %15'ini de işten çıkarmak zorunda kalacak. Ayrıca 50 milyon adetlik satış beklentisi de 43 milyona inmiş bulunuyor. Sony, cep telefonu departmanını kapatmayacak ancak bölgesel pazarlara yönelecek ve daha küçük bir operasyon yönetecek.

Sony'nin zararındaki en büyük nedenin, firmanın telefon operatörleri ile ilişkilerinin güçlü olmaması ve telefonlarını GSM operatörleri ile düşük fiyatla kullanıcılara ulaştırmada zorluk çekmesi olduğu düşünülüyor. Sony Amerika'da en büyük üç GSM operatörü ile anlaşma yapmayı başaramamış ve dördüncü operatörle telefonlarını dağıtmaya başlamıştı. Ancak bu da satışlarının beklentinin altında kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/sony-den...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın