Görüş Bildir
Haberler
Sony'de İşler Hem İyi Hem Kötü Gidiyor

Sony'de İşler Hem İyi Hem Kötü Gidiyor

Onedio Medya
06.02.2014 - 18:31

Sony'de İşler Hem İyi Hem Kötü Gidiyor

Yeni nesil konsolların çıkması Sony ve Microsoft için büyük olaylar olsa da bu firmalar Nintendo ’nun aksine sadece oyun konsolları ve çevresinde dolanan firmalar değiller.

O nedenle iş kurumsal bütçelere girdi mi, etmenlerin sayısı Nintendo’ya göre artıyor oldukça.

Sony’nin durumu ise bu konuda oldukça karışık. Bir tarafta kâr, bir taraftaysa işten çıkarmalar var. Ama biz önce iyi haberlerle başlayalım. Sony’nin oyun departmanı rekor bir kazanç elde etti ve 31 Aralık 2013’te biten son çeyrekte %64.6 lık bir kâr büyümesi sağladı. Bu gerçekten iyi bir değer aslında.

Ama madalyonun öteki yüzünde işler çok da iyi gitmiyor. Sony, yeni bir politika belirledi ve bunun sonucunda Vaio serisini, bununla paralel olarak da PC departmanını elden çıkarmanın peşinde. Mart’ın sonuna kadar sonuçlandıracağı bir anlaşma sonucunda Sony, bu departmanı Japonya Uluslarası Ortaklar’a (Japan Industrial Partners) teslim edecekmiş.

Bunun yanında televizyon departmanında daha güçlü hamleler yapmaya kararlı olan firma, özellikle 4K’yı bayrak gemisi ürün serisi olarak düşünüyormuş. Bu değişim sürecinin Sony’ye insan gücü olarak yansıması ise hüzünlü. Yaklaşık 5000 kişinin 2014 bütçe yılı bitimine kadar işten çıkarılması söz konusu. Bunlardan 1500 ’ü Japonya’dan 3500 ’ü ise denizaşırı bölgelerden.

İşte, yıllara meydan okuyan bir devin durumunu merak edenlere, Mona Lisa tablosunun dudakları gibi bir haber.

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36478-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın