Son Kitabı 'Tiamat' ile Yazarlığın Nirvanasına Çıkan Usta İsim İhsan Oktay Anar
Son Kitabı 'Tiamat' ile Yazarlığın Nirvanasına Çıkan Usta İsim İhsan Oktay Anar
İhsan Oktay Anar hiç şüphesiz Türk edebiyatının en önemli isimleri arasında. Bir felsefe akademisyeni olan Anar, özellikle felsefenin anlaşılmaz ve karmaşık taraflarını romanlarında öylesine anlaşılır kılıyor ki felsefeyle karışık tarihi roman söz konusu olduğunda ilk akla gelen isimlerin başında yer alıyor. Puslu Kıtalar Atlası, Suskunlar ve son kitabı Tiamat gibi onlarca önemli esere imza atan İhsan Oktay Anar'ı daha yakından tanımaya ne dersiniz?
Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Puslu Kıtalar Atlası" desek aklınıza hangi isim gelir?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türk edebiyatının hali hazırda en önemli isimlerinden biri olan İhsan Oktay Anar, 1960 yılında Yozgat'ta dünyaya geliyor.
Felsefe ile olan haşır neşirliğini kitaplarında okuyucusuna son derece iyi yansıtan Anar, bu avantajını kullanarak dışarıdan inanılmaz derece anlaşılmaz olan şeyleri kolaylıkla aktarabiliyor.
Gençliğinden itibaren kısa hikayeler yazmaya tutkun olan Anar'ın ilk öyküsü Kâfirler İçin Apologya" Nisan 1985'te Morköpük dergisinde yayınlandı.
Yazarlığa başlasa da felsefeye olan tutkusu nedeniyle 2011 yılına kadar öğretim üyesi olan İhsan Oktay Anar, bu esnada Kitab-ül Hiyel, (1996) Efrâsiyâb'ın Hikâyeleri, (1998) Amat, (2005) Suskunlar, (2007) Yedinci Gün, (2012) Galîz Kahraman, (2014) adlı eserlerini birer birer yayınladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İlk ve en çok beğenilen kitabı Puslu Kıtalar Atlası ile hayatımıza giren İhsan Oktay Anar, Amat adlı eserinde iyi ve kötü arasındaki bitmeyen çekişmeyi gösterirken, Suskunlar adlı kitabıyla Mevlevi kültürüne çok yerinde bir dokunuş yaparak okuyucusuna sunuyor.
İşte İhsan Oktay Anar'ın elinden çıkan birbirinden şahane eserler:
Puslu Kıtalar Atlası
Kitab-ül Hiyel
Efrâsiyâb'ın Hikâyeleri
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Amat
Suskunlar
Yedinci Gün
Galiz Kahraman
Tiamat
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Siz İhsan Oktay Anar'ın en çok hangi eserini seviyorsunuz?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Çocukluğumdan beri televizyonun başından kalkmamak o dönem ebeveynlerim tarafından azar işitmeme neden olsa da mesleğimin ilk adımlarını böyle attım. 2015 yılından beri editörlük yapıyorum. Kariyerimi 2024'ten itibaren Onedio bünyesinde yer alan TV kategorisiyle taçlandırdım. Burada dizilerin ve gündüz kuşağının nabzını tutmaktan ve kendi yorumlarımı okuyucuyla buluşturmaktan çok zevk alıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Ne yazsam klişe olacak. Dili ve kurgusuyla mı desem...tarihi bambaşka perslektifle yansıtması mı desem...o tasvirleri, araya sıkıştırdığı insanın gözünden ya... Devamını Gör