Görüş Bildir
Haberler
Soma İçin İş Bırakan 8 Sağlık Çalışanı İşten Çıkarıldı

Soma İçin İş Bırakan 8 Sağlık Çalışanı İşten Çıkarıldı

Onedio Medya
22.05.2014 - 00:01 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 14:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi yönetimi, Soma için işbırakan Dev Sağlık İş sendikasının sekiz temsilcisi işten çıkardı

Soma’da yaşanan maden katliamının ardından tüm Türkiye ayağa kalkmış, başta emek ve demokrasi güçleri olmak üzere, halk örgütlü yada bireysel eylemler gerçekleştirmişti. 14 Mayıs’ta Soma madende hayatını kaybeden işçiler gibi hastanede taşerona bağlı çalışan sağlık işçileri sınıf kardeşleri için iş bırakma eylemi yapmıştı. Sabah iş başı yapmayarak Soma için dayanışma eylemi gerçekleştiren sağlık işçileri işten atıldı.

Dev Sağlık İş sendikası işten atma ile ilgili yarın bir basın açıklaması yaparak direnişe başlayacağını duyurdu.

Açıklamanın ise şöyle;

İstanbul Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde toplu sözleşme ve sendika hakkımız gasp edildiği için günler öncesinden 14 Mayıs’ta bir uyarı eylemi gerçekleştirme kararı almıştık. Eylem sabahı tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma Faciası yaşanınca eylemimizi özelleştirmelerle bizim gibi açlığa, güvencesizliğe mahkum edilen Somalı Maden işçileri anısına sürdürme kararı aldık. Taşeron çalışma yasaklansın demek, güvencesizliğin, özelleştirmelerin ölüm anlamına geldiğine dikkat çekmek için üretimden gelen gücümüzü kullandık.

Taşeron işçilerin her türlü hak alma girişimini tehditlerle bastıran hastane yönetimi Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sendikamızın sekiz temsilcisini işten çıkardı.

22 Mayıs 2014 Perşembe gününden başlayarak Okmeydanı hastanesinde işe geri dönmek için direnişteyiz. Bu direniş artık yalnızca taşeron sağlık işçisinin emeğinin, hakkının ve geleceğinin kavgası değil Somalı sınıf kardeşlerimizi unutturmamak için de görevimizdir.

Taşeronu bu topraklardan süpüreceğiz”

Sendika.Org  | Başka Haber

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/05/som...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0