Görüş Bildir
Haberler
Soma'da İşçiler Sendikacılara Karşı Ayakta

Soma'da İşçiler Sendikacılara Karşı Ayakta

adem kara
26.05.2014 - 13:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma' da Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölge Şubesi' ne yürüyüp binaya girmek isteyen maden işçilerini polis engelledi.

Çıkan arbede sırasında 1 polis memuru bacağından yaralandı. Sendika başkanının açıklama yapacağı haberinin üzerine maden işçileri Kaymakamlık binasına doğru yürüyüşe geçti.

TEPKİLER SENDİKA BAŞKANINI İSTİFA ETTİRDİ

Maden işçileri Kaymakamlıktan, Türkiye Maden İş Sendikası Ege Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu yere kadar 'Sendika istifa' sloganlarıyla yürüdü. İşçiler burada bina içine girmeye çalışınca kısa süreli arbede yaşandı. Polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. İşçiler daha sonra yeniden Kaykamaklık önüne döndü. Bu sırada Türkiye Maden İş Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay meydana gelerek işçilere görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu açıklama da işçileri yatıştırmadı. Öfkeli işçiler yeniden sendika binasına yürüyerek tüm sendikacıların istifasını istedi.

SENDİKA YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

SOMA'da işçilerin tepkisi üzerine Türkiye Maden İş Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay'ın istifasının ardından beş kişilik yönetim kurulu da istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu açıklamalar işçileri yatıştırmaya yetmedi. İşçiler sendikayı protesto etmeyi sürdürüyor.

ŞİMDİ DE TKİ MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTİYORLAR

Sabah erken saatlerden itibaren sürdürdükleri protestolar sonucu Türkiye Maden İş Sendikası Ege Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin istifa etmesini sağlayan Somalı madencilerin sonraki hedefi, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Ege Linyit İşletmesi Müessese Müdürlüğü oldu. Yaklaşık 500 işçi, Müessese Müdürlüğü'ne kadar yürüyüp binanın önünde Müessese Müdürü Hakkı Dural'ı istifaya çağırdı. Polisler burada geniş güvenlik önlemleri alırken, işçilerin protestosu sürüyor.

DHA - Tufan Hamarat, Şevket Yılmaz

Kaynak: http://www.dha.com.tr/soma-da-maden-i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0