Görüş Bildir
Haberler
SODEV'in 2015 Barış Ödülü Dündar, Gül ve Elçi'ye

SODEV'in 2015 Barış Ödülü Dündar, Gül ve Elçi'ye

SODEV'in 2001 yılından beri her yıl sonunda verdiği, 'insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma' ödülü bu yıl alanlarında, o yıl içerisinde olağanüstü başarı kaydetmiş ve örnek oluşturabilecek çabalar göstermiş kişi veya kurumlara 'SODEV Ödülü' vermektedir. Bu yıl ödüller, tutuklu gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve saldırı sonrası hayatını kaybeden Tahir Elçi'ye verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), 2001 yılından bu yana her yıl sonunda, “insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma” alanlarında, o yıl içerisinde olağanüstü başarı kaydetmiş ve örnek oluşturabilecek çabalar göstermiş kişi veya kurumlara “SODEV Ödülü” veriyor.

"Basın özgürlüğü ve halkın bilgilendirilmesi yolunda cesur ve örnek tutumlarından dolayı"

"Basın özgürlüğü ve halkın bilgilendirilmesi yolunda cesur ve örnek tutumlarından dolayı"

SODEV Ödül Seçici Kurulu ve Yönetim Kurulu, 2015 yılı SODEV Ödülü’nün, 'basın özgürlüğü ve halkın bilgilendirilmesi yolunda cesur ve örnek tutumlarından dolayı' Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile 'barış ve hukuk devletini savunmadaki kararlı tutumunun bedelini hayatıyla ödeyen' Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye verilmesini kararlaştırdı.

Tahir Elçi'nin ödülünü, Diyarbakır Barosu teslim alacak

Tahir Elçi'nin ödülünü, Diyarbakır Barosu teslim alacak

Kararın gerekçesi, Kurul sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu tarafından, 22 Ocak 2016, Cuma günü 17.30’da, Taxim Hill Otel’de düzenlenecek bir törende açıklanacak ve ödül plaketleri Can Dündar / Erdem Gül adına Cumhuriyet Gazetesi temsilcisine, Tahir Elçi adına Diyarbakır Barosu temsilcisine verilecek.

Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sadysady

Evet sanırım artık zamanı geldi.Ses çıkarıyorum.Barıştan yana tarafım.Öncelikle İnsanların ölmediği bir Ülke talep ediyorum.Sonra yeni bir Dünya talep edeceğim.

orhan pamuk da ermenilere yamanıp nobel almıştı.Artık sıradan şeyler bunlar,şaşırmadık.