Görüş Bildir
Haberler
"Size Oy Vermeyeceğime Yemin Ettireceksiniz"

"Size Oy Vermeyeceğime Yemin Ettireceksiniz"

Onedio Medya
07.03.2014 - 17:39 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 19:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Size Oy Vermeyeceğime Yemin Ettireceksiniz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adana'daki programı çerçevesinde Mısır Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret etti. Şimşek, bazı vatandaşlarla Kürtçe konuşurken bazı kişiler tarafından da tepkiyle karşılandı.

Gezi sırasında bir genç 'Adana'da işsizlik oranının neden yüksek olduğunu' sordu. Bir ayakkabıcı esnafı ise, 'Esnafız ama perişanız. İş güç yok, ne yapacağımızı şaşırdık.' ifadeleriyle rahatsızlığını dile getirdi. Seyyar esnaf bir ise Matematik bölümü mezunu oğlunun öğretmen olarak atanmamasına tepki gösterdi. Seyyar bir esnaf, 'Ne olacak bu zavallının hali? İlk defa size oy verdim. Bir daha da vermeyeceğime yemin ettireceksiniz. Çocuk 85 puan aldı. Ataması gelmedi. 70 yaşındaki insanlarımız çalışıyor, yazık. O gençlikler bitiyor. Evladımı göreceksiniz, yürekler acısı. Psikolojik sorunları başladı. Arkadaşları evlendi; ev, araba sahibi oldu. Ben fakirim, bu zavallı ne yapacak. Ben tablacıyım. 25 yıl emek verdim, yazık. Boşuna mı emek verdim?' diye dert yandı.

450 BİN İLAVE ÖĞRETMEN ALMIŞ OLACAĞIZ

Esnafı dinleyen Şimşek, 'Biz iktidara gelmeden önce 80 yılda; yani 2002'de Türkiye'de 400 bin öğretmen vardı. Ağustos itibariyle bunu 850 bine; yani 450 bin ilave öğretmen almış olacağız. Bütçenin yüzde 23'ü eğitime gidiyor. Öğretmen de almaya devam edeceğiz. Ama sınavı kazanması lazım.' cevabını verdi. Ülkede üniversite sayısının 76'dan 175'e çıktığını açıklayan Şimşek, 'Bundan sonra herkes üniversite mezunu olacak. Türkiye'de çalışan 26 milyon kişiden 3 milyonu devlette çalışıyor. Özel sektörde iş imkânı arayacak. Başka bir yolu yok.' dedi.

(CİHAN)

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_size-o...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0