Görüş Bildir
Haberler
Site Kurup Diyabete Karşı Savaş Açtılar!

Site Kurup Diyabete Karşı Savaş Açtılar!

Diyabetim Ben
02.03.2014 - 21:21 Son Güncelleme: 02.03.2014 - 23:30

Site Kurup Diyabete Karşı Savaş Açtılar!

Günde 2 bin, ayda 55 bine yakın kullanıcısıyla diyabet platformuna dönüşen site, birçok sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. diyabetimben.com’da doktor tavsiyeleri, yemek tarifleri ve istatistikler de yer alıyor.

Diyabete karşı “örgütlü mücadele” başlıyor. 3 yıl önce kurulan www.diyabetimben.com adlı internet sitesi, yurt genelinde diyabet hastalarının buluştuğu geniş bir platforma dönüştü. Günde yaklaşık 2 bin, ayda ise 55 bin farklı kullanıcının ziyaret ettiği sitede doktor tavsiyeler, diyabetlilere özel yemek tarifleri ve güncel istatistiki veriler bulunuyor. www.diyabetimben.com sitesi 2002 yılından bu yana tip-1 diyabetle mücadele eden Esra Avcı tarafından kuruldu. Ancak site kuruluşunun üçüncü yılında dev bir sosyal paylaşma platformuna dönüştü. 

YOL GÖSTERİCİ, DESTEKLEYİCİ 

Sitenin kuruluşuyla ilgili ilk adımı Kadıköy’de bir kafede 12 kişi ile bir toplantıyla attıklarını anlatan sitenin kurucusu Esra Avcı, “16 Şubat 2013’te, kendisi de tip-1 diyabetli olan Marmara Üniversitesi Yetişkin Endokrinoloji Doç. Dr. Oğuzhan Deyneli ve Türkiye’deki tek Diyabet Diyetisyeni Nesil Gören Atalay bizlere eğitim verdi. 120 kişiyi aşkın kişinin katıldığı toplantıda, Yale Üniversitesi’nde tip-1 diyabetliler için yapay pankreas çalışmalarını yöneten Doç.Dr. Eda Cengiz ile yaptığım Skype görüşmesi, diyabetliler ve yakınları için büyük fayda sağladı. Ekim ayında kendisini İstanbul’a davet ettik. Türkiye’de ilk kez tip-1 diyabetli bireyler ve yakınlarını bir araya getiren toplantımıza yaklaşık 250 kişi katıldı” diye konuştu. 

10 MİLYON DİYABETLİ VAR 

Türkiye’de son 10 yılda yüzde 100 artış gösteren, yaklaşık 10 milyon kişiyi etkileyen diyabet, tip-1 ve tip-2 olmak üzere ikiye ayrılıyor ve toplam diyabetlilerin yüzde 10’unun tip-1 olduğu belirtiliyor. Esra Avcı’nın kendisi hastalık günlerini anlatmak için oluşturduğu siteyi ayda 55 bin kullanıcı ziyaret ediyor.

KÖY OKULUNDA TARAMA YAPILDI

Platforma dönüşen sitenin sosyal kampanyaları da mevcut. Bu kapsamda Mardin Ortaköy Atatürk İlkokulu’nda diyabetli sınıf öğretmeni Dilek Atik ile birlikte bin 200 çocuğun kan şekeri taramasını gerçekleştirildi. Tarama sonucunda 20 diyabet olma olasılığı ortaya çıkan çocuğun hastanelere yönlendirildi.

Kaynak: http://www.diyabetimben.com/diyabetim...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın