Görüş Bildir
Haberler
Sinemacılardan Gazze İçin İmza

Sinemacılardan Gazze İçin İmza

Ulaş
04.08.2014 - 13:35 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 15:20

Sinema sanatçıları ve meslek örgütlerinin girişimiyle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için imza kampanyası başlatıldı

Sinema dünyasından 11 meslek örgütü ve 153 sinemacı dünyadaki meslektaşlarına ‘Gazze için suça sessiz kalmayın’ adlı imza kampanyasıyla çağrıda bulundu. Ünlü isimler “Masum Gazze halkı günlerdir soykırıma uğratılıyor. Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara canlı olan her şeye hedef gözetmeksizin saldıran İsrail devleti insanlık suçu işliyor. Dünyanın bütün sinemacılarına sesleniyoruz: Suça sessiz kalmayın, İsrail savaş makinesini ifşa edin!” şeklindeki metne, imza attı. Metnin dünya sinemacılarıyla da paylaşıldığı belirtildi.

Metni kabul edenler

Metne, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, Belgesel Sinemacılar Birliği, Film Yapımcıları Meslek Birliği, Senaryo ve Diyalog Yazarları Meslek Birliği, Senaryo Yazarları Derneği, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Akademi Derneği, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği ve Yeni Sinema Hareketi kuruluş olarak imza attı. Kampanyaya Mesut Uçakan, Ali Özgentürk, Ercan Kesal, Janset Paçal, Semih Kaplanoğlu, Kutluğ Ataman, Mehmet Güleryüz, Rıza Kıraç ve Yekta Kopan’ın da aralarında bulunduğu isimler de destek verdi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/sinemacila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın