Görüş Bildir
Haberler
Sherlock, İngiliz Ekranlarına Geri Döndü

Sherlock, İngiliz Ekranlarına Geri Döndü

Onedio Medya
02.01.2014 - 19:21 Son Güncelleme: 25.05.2022 - 12:17

Sherlock İngiliz Ekranlarına Geri Döndü

BBC dizisi Sherlock'un 3. sezonu dün gece ortalama 9,2 milyon izleyiciyi ekran başına toplayarak başladı.

2. sezonun final bölümü, efsanevi dedektif karakteri Sherlock Holmes'ün ölümüyle son buluyordu.

İngiltere'de BBC One kanalında gösterilen 3. sezonun 1. bölümünün ilk 5 dakikasında ise hayatta olduğu anlaşılan Sherlock ile yardımcısı Dr. John Watson'ın tekrar buluştuğu anlarda diziyi yaklaşık 9,7 milyon kişinin izlediği ölçüldü.

Yüksek bir bina tepesinden atlayarak yere çakıldığı görülen Sherlock'un nasıl hayatta kaldığına ilişkin birden çok izahın sunulduğu bölüm, övgüler kadar eleştiriler de alıyor.

3 bölümlük 3. sezonun ikinci bölümü İngiltere'de pazar akşamı ekranda olacak.

Dizinin 2. sezonunun 1. bölümü, Ocak 2012'de yayımlandığı ilk gece 8,75 milyon kişiyi ekran başına çekmiş, daha sonra diğer dijital platformar dahil edilerek yapılan hesaplamada izleyici sayısının 10,66 milyon olduğu anlaşılmıştı.

Moffat, ünlü dedektifi canlandıran Benedict Cumberbatch'e göndermede bulunarak şöyle dedi: 'Böylece onlara istediklerini verdiğinizde izleyicilerin geleceği kanıtlanıyor ama tabii Benedict'i her hafta çatıdan aşağı atamayız.'

İngiliz basınında Sherlock'un 3. sezonunun ilk bölümü genellikle olumlu eleştiriler aldı.

Guardian gazetesinden Sam Wollaston, karakteri yaratan Doyle'un da memnun olacağı yorumunda bulundu.

Daily Telegraph'tan Chris Harvey ise 'İngiliz televizyonlarındaki en karizmatik, en eğlenceli karakterin muzaffer dönüşü' dedi.

Diğer yandan, Daily Mail eleştirmeni Christopher Stevens ise Sherlock'un nasıl hayatta kaldığına ilişkin açıklamanın inandırıcı olmadığı görüşünü dile getirdi.

Sosya medya analizleri yapan SecondSync, bölümün ekrana gelişi sırasında Twitter'da Sherlock ile ilgili 300 binden fazla mesaj atıldığını kaydetti.

Sherlock ile ezeli düşmanı Jim Moriarty'nin neredeyse dudak dudağa geldiği sahne ise sosyal medyada ikili arasında eşcinsel bir ilişki olup olmadığına ilişkin ateşli bir tartışma başlattı.

Cumberbatch'in anne ve babasının bu bölümde Sherlock'ün anne ve babası rolünde boy göstermesi de dikkat çekti.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın