Görüş Bildir
Haberler
Sezai Karakoç Hayatını Kaybetti! Sezai Karakoç Kaç Yaşında Vefat Etti? Ünlü Şair Sezai Karakoç Kimdir?

Sezai Karakoç Hayatını Kaybetti! Sezai Karakoç Kaç Yaşında Vefat Etti? Ünlü Şair Sezai Karakoç Kimdir?

GNS
16.11.2021 - 18:40

Ünlü şair ve düşünür Sezai Karakoç hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından sosyal medyada verilen haber edebiyat severleri hüzne boğdu. Mona Rosa Şiirler, Yitik Cennet ve İslam'ın Dirilişi gibi önemli eserlere imza atan Sezai Karakoç'un vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. İbrahim Kalın yaptığı paylaşımda 'Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu' ifadelerini kullandı. Sezai Karakoç kimdir? Sezai Koç kaç yaşında vefat etti? Detayları haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şiirleriyle, düşünceleriyle ve yazdıklarıyla edebiyat severlerin gönlüne taht kurmuş olan Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm sebebine dair herhangi bir açıklama yapılmazken vefat haberi severlerini yasa boğdu.

88 Yaşında Hakk'a Uğurlandı

88 Yaşında Hakk'a Uğurlandı

Şair, yazar, siyasetçi ve fikir adamı Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından, 'Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin.' açıklamasında bulundu.

Sezai Karakoç Büyük Bir Şairdi

Sezai Karakoç Büyük Bir Şairdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNNTürk'te Sezai Karakoç'la ilgili olarak 'Büyük bir şairdi' diyerek, şu ifadeleri kullandı: 

Öncelikle Allah gani gani rahmet eylesin. Türk şiiri adına, edebiyatı adına çok büyük bir kayıp. 88 yıllık ömrüne önemli dönemleri sığdırmıştır. O hep şiirinin arkasında büyük bir fikrin, fikrinin arkasında da sanatın olduğuna inanmış biridir. Türkçeyi lirik bir şekilde kullanan büyük bir şairdi. Örnek bir insandı. Bize de nasip oldu. Geçen ay İstanbul Üniversitesi fahri doktora icap etmişti. Kendisini orada görme şansım oldu. Ofisinde sohbet etme imkanım oldu. Eserleri okunmaya devam edecek. Böyle güçlü bir pınar kurumaz. Akmaya devam eder. Yeni filizleri, fidanları üretmeye devam eder.

Sezai Karakoç Kimdir?

Sezai Karakoç Kimdir?

Ahmet Sezai Karakoç, 22 Ocak 1933 tarihinde Ergani, Diyarbakır'da doğdu. Babası Yasin Bey olup 1. Dünya Savaşı'nda Kafkas cephesinde çarpışırken Ruslara esir düşmüştür. Babası orta halli bir tüccardı. Dedesi Hüseyin Bey de Plevne Savaşı'na katılmış, Gazi Osman Paşa'nın teşekkürünü kazanmıştır. Annesinin ismi ise Emine idi ve ev hanımıydı. Ahmet Sezai Karakoç, İlkokul eğitimini 1938-1944 yılları arasında Ergani'de tamamladı. 1944 yılında sınavlara girip Maraş Ortaokulu'nda parasız yatılı olarak okumaya hak kazandı. 1947-1950 yılları arasında lise eğitimini yine parasız yatılı olarak Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimi boyunca Felsefe dersine ilgi duydu ve Felsefe okumaya karar verdi. Üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. Babası onun ilahiyat fakültesinden mezun olmasını istiyordu. İmkanları dahilinde eğitimine devam edebileceği yatılı tek bölüm Siyasal Bilgiler Fakültesi idi. Üniversite sınavlarına hazırlanırken kazanamama ihtimalini de göz önüne alarak her ihtimale karşı Felsefe bölümüne kayıt yaptırdı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanarak başladığı yüksek öğrenimini 1955'te fakültenin Maliye Bölümünden mezuniyetle tamamladı. Mecburi hizmet sebebiyle Maliye Bakanlığında Hazine Genel Müdürlüğü Dış Tediyeler Muvazenesi bölümüne atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1950 yıllarında bizzat tanıştığı Necip Fazıl Kısakürek'ten bir daha ömür boyunca ayrılmadı. Necip Fazıl Kısakürek'in birçok konuda yardımcı olarak onun talebesi haline geldi. Sezai Karakoç Necip Fazıl Kısakürek'in senetlerine kefil olacak kadar onunla yakınlık kurdu. TBF den sonra 30 Kasım 1955 senesinde maliye Bakanlığı'nda hazine Genel Müdürlüğü dış tediyeler muvazenesi bölümünde çalışmaya hak kazandı. Burada çalışarak girdiği maliye müfettişliği sınavını kazandı. Sezai Karakoç, 11 Ocak 1956 yılında maliye müfettişi yardımcısı olmayı hak kazandı ve 3 Şubat 1959 yılında İstanbul'a gelerek kontrolörü olarak atandı. Sezai Karakoç görevi gereği birçok yeri görüp tanıma imkânı buldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın