Görüş Bildir
Haberler
Senin İşletmen Hangi KOBİ Profiline Uygun?

etiket Senin İşletmen Hangi KOBİ Profiline Uygun?

05.07.2023 - 17:03

Bir işletmenin yönetim faaliyetlerini üstlendiysen, o işletmenin ne kadar büyüyebileceği, potansiyelinin ne kadar olduğu ve çalışmaların nasıl daha verimli yürütülebileceği gibi belli başlı temel konularda kararlar alman gerekir. Sorularımıza verdiğin cevaplar doğrultusunda senin işletmenin KOBİ profillerinden hangisine daha uygun olduğunu söyleyeceğiz... Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şirketinde toplamda kaç kişi çalışıyor?

2. Karar alma süreçlerinde esnek davranıyor musun, yoksa bildiğini mi okuyorsun?

3. Teknolojik gelişmelere ne kadar uyum sağlayabiliyorsun?

4. Dış kaynaklardan ne kadar faydalanırsın? Danışmanların var mı?

5. Şirketini kuralı ne kadar zaman oldu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senin için aşağıdakilerden hangisi daha önemli?

7. Dijital pazarlama stratejileri, veri analizi, online satış kanalları gibi konularda ne kadar yetkinsin?

8. Son olarak; yeni ve inovatif ürünler ve hizmetler geliştirmek üzerine kafa yoruyor musun? Bu iş için bir sermaye ayırdın mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mikro ölçekli!

Verdiğin cevaplara göre senin işletmen mikro ölçekli profile uygun gibi görünüyor! Çalışan sayısı ve sermayesi belli bir sayının altında olan işletmeler, mikro ölçekli işletme olarak tanımlanıyor. İşte nispeten yeni olabilirsin; ancak unutma ki büyüyüp Türkiye'yi ve dünyayı kasıp kavuran tüm şirketler bir zamanlar mikro ölçekliydi!

Küçük ölçekli!

Cevaplarına göre senin işletmen küçük ölçekli. Kendi yağında kavruluyor, şirketi iyi bir noktaya getirmek üzere var gücünle çalışıyorsun. Birlikte çalıştığın insanların mutluluğunu gözettiğin, şirketinin değerini artırmak isteyen bir patron olduğun her halinden belli oluyor. Böyle devam et!

Orta ölçekli!

Verdiğin cevaplara göre sen orta ölçekli bir işletmeye sahipsin. Şirket stratejilerini belirlerken teknolojiye, sürdürülebilirliğe ve sistemli olarak büyümeye önem veriyor; çalışanların refahını düşünerek hareket ediyor, istişare ederek karar almaya gayret ediyorsun. Bu da şirketinin önünün çok açık olduğunu gösteriyor. Tebrikler!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Orta ölçekli!