Görüş Bildir
Haberler
Son 1 Yılda Selfie Çekerken Ölenlerin Sayısı, Köpekbalığı Saldırısında Ölenlerden Fazla!

Son 1 Yılda Selfie Çekerken Ölenlerin Sayısı, Köpekbalığı Saldırısında Ölenlerden Fazla!

Fulin
22.09.2015 - 21:12

Selfie çılgınlığı can almaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda tekrar yükselen bu moda uğruna birçok can kaybı yaşandı. Selfie'nin direkt olarak hayati tehlike taşımadığı ortada. Ancak ilginç yerlerde, tehlikeli ortamlarda selfie çekmek, selfie çekerken dikkatin dağılması ve selfie çubukları; ölümlerin başlıca sebepleri arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köpekbalığı Saldırılarından Ölenlerin Sayısından Daha Fazla

Köpekbalığı Saldırılarından Ölenlerin Sayısından Daha Fazla

2015'te şu ana kadar köpekbalığı saldırısı sonucunda ölenlerin sayısı 8 iken, selfie çekerken ölenlerin sayısı 12 olarak kaydedildi. Bu örnek selfie yüzünden ölenlerin sayısının ciddiyetini anlama perspektifi açısından çok önemli.

Turizm Faktörü

Turizm Faktörü

Son zamanlarda bildirilen ölüm vakalarına bakıldığında genellikle turistlerin bu tip olayların mağduru olduğunu görüyoruz. Çünkü turistler gittikleri yerlerde yaşadıklarını ölümsüzleştirmeye odaklanırken, kendi hayatlarından oluyorlar. Alınan son ölüm haberlerinden birinde 66 yaşındaki bir Japon turist Taj Mahal'de selfie denemesi yaparken merdivenlerden aşağı düşüp hayatını kaybettiği belirtildi. Birlikte seyahat ettiği arkadaşının da ağır bir şekilde yaralandığını ekleyelim.

Hayvanat Bahçesi Faktörü

Hayvanat Bahçesi Faktörü

Amerika'da bir hayvanat bahçesinde ziyaretçilerin vahşi hayvanlar ile selfie çekme arzusu sebebiyle ziyaret alanları ve saatleri tekrar düzenlendi.

Tren Faktörü

Tren Faktörü

Ayrıca son günlerde gelen yaralanma ve ölüm hikayelerinin arasında yaklaşan trenler ile selfie çekmeye çalışan maceraperestler de var. Trenle aynı kareye girmek bazıları için o kadar önemli ki, ölüm riskini düşünmüyorlar.

Boğa Koşuları

Boğa Koşuları

İspanya'da her yıl düzenlenen boğa koşuları da selfie çılgınlığıyla birleşince can alıyor. Boğalar tarafından kovalanırken bir yandan da selfie çekmeye çalışanlar doğal olarak dikkatlerini kaybediyor. Son olarak geçtiğimiz Temmuz ayındaki koşuda 44 yaşındaki Fransız bir turist selfie çekmek için boğaya biraz yakınlaşınca boynuz darbelerinden kaçamadı ve hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tour de France

Tour de France

Bu yaz yapılan son Tour de France (Fransa Bisiklet Turu) fotoğrafta da gördüğünüz gibi birçok tehlikeli selfie girişimine sahne oldu. Tur esnasında sayısız sporcu bu durumun turun güvenliğini tehdit ettiği yönünde açıklamalar yaptı. Konuya uzak olanlar için, bisiklet turlarındaki kazalar sporcular için ciddi boyutta yaralanmalara sebebiyet verebiliyor.

Selfie Çubukları Yasaklanıyor

Selfie Çubukları Yasaklanıyor

Yetkililer bu tehlikeli durumu yasaklama yöntemi ile durdurmaya çalışıyorlar. Dünyanın sayısız noktasında müzelere, anıtlara ve bunun gibi ziyaret edilen alanlara girişte selfie çubukları yasaklanmış durumda. Selfie çubuklarının ölüme götürme sebebi de yağmurlu havalarda yıldırımı çekmesi yüzünden oluyor.

Rusya'dan Broşür

Rusya'dan Broşür

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı bu çılgınlığın daha fazla can almaması için bir broşür bastırdı. Bu broşürde slogan olarak 'Havalı selfie'ler hayatınıza mal olabilir' cümlesi yer alıyor.

Bizde de Can Alıyor

Bizde de Can Alıyor

Selfie kazaları ülkemizde de can alıyor. Son olarak Bursa'da bir sanayi sitesi inşaatının gözetleme kulesine tırmanarak bu tecrübesini görüntülemek isteyen bir kişi kulenin destek çubuğunun kırılması ile birlikte hayatını kaybetti. Bir diğer acı haber de Malatya'dan gelmişti. 18 yaşındaki bir genç tren garındaki park halindeki trenlerden birisinin üzerine çıkıp selfie çekerken yüksek gerilim elektrik hattına temas ederek hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
25
21
17
16
15
9