Görüş Bildir
Haberler
Şekerle İlgili 31 Bilimsel Araştırmanın Özeti: Bildiklerinizi Unutun ve Canan Hoca'ya Kulak Verin!

Şekerle İlgili 31 Bilimsel Araştırmanın Özeti: Bildiklerinizi Unutun ve Canan Hoca'ya Kulak Verin!

Bosch Yhapar
09.04.2019 - 12:05

Saat olmuş 3. Daha mesai bitimine en az 2 buçuk saat var. Mailler birikmiş, işler dağ olmuş Ferhat'ın delip geçmesini bekliyor. Şimdi şöyle kallavi bir çikolata ya da şerbetli tatlı olsaydı da enerji patlaması yaşasaydık, sonra da Ağır Yaşamlar'a çıksaydık fena mı olurdu? 

Sonuç: Evet baya fena olurdu. Ama kilo yüzünden değil, şekerin sandığınız etkiyi veremeyebileceğinden dolayı...

Kaynak: https://www.sciencealert.com/review-o...

Uzmanlar uyarıyor!

Uzmanlar uyarıyor!

Almanya ve İngiltere'de yürütülen 30'dan fazla klinik çalışmasının sonucu aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor. Şeker ihtiyacınız, tatlı yediğinizde gelen 'rahatlama' ve 'ayılma' hissi, sadece bir his! 

1000'den fazla katılımcıdan toplanan veriler çok uzun yıllardır cevaplandırılmayı bekleyen (aslında cevabı da bilinen ama çok duyurulmamış olan) bir soruya cevap aradı. 

Şeker tüketimi gerçekten de moralimizi düzeltip, bize enerji veriyor mu? Her bayram baklavaları gömdükten sonra 'Ehehe akşama da duvara tırmanır çıplak elle mermer tokatlarız. Ehehehe' esprileri, yoksa külliyen boş mu?

Ye anam sen yine de ye.

Ye anam sen yine de ye.

Berlin Üniversitesi'nden psikolog Konstantinos Mantantzis, popüler kültürden ve reklamlardan yıllarca beslenen şeker tüketiminin enerji verdiği algısı olduğu kanısından çıkılmanın zor olduğu görüşünde. 

Yapılan araştırmalar sonucunda vardıkları bulgu, şekerin enerji vermenin aksine vücudu daha da yorması. Beynin mutluluk ya da zevk salgılayan noktalarını harekete geçirmesinin yanında şeker tüketimi vücudun daha da bitkinleşmesine yol açıyor.

Yaptıkları araştırmanın bu şehir efsanesini yıkacağını ümit eden Warwick Üniversitesi profesörü Elizabeth Maylor, abur cubur yedikten sonra enerji geleceği ya da çocuklarının çikolataları yedikten sonra uyuyamayacağı düşüncelerinin kırılabilmesi için resmi kurumların da bilgilendirme yapması gerektiğini vurguladı. 

Araştırmanın tamamı Neuroscience & Biobehavioral Reviews dergisinde geçtiğimiz hafta yayınlandı. Araştırmanın önemli noktaları ise şu şekilde özetlenebilir:

Karbonhidrat ve şekerler psikolojik durumumuza olumlu katkıda bulunmuyor.

Şeker tüketiminden sonraki 60 dakika içinde farkındalık seviyeleri azalıyor.

Şeker tüketimininden 30 dakika sonra yorgunluk artıyor. 

Gördüğünüz üzere Canan Karatay un ve şeker zehir dediğinde dalga geçmiyordu...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
22
7
6
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hevinuroj

Canan Karatay'a kulak vereceğime kulagimi veririm daha iyi!