onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Şehre Geri Döndü! 41. İstanbul Film Festivali'nden 10 Film Önerisi

Şehre Geri Döndü! 41. İstanbul Film Festivali'nden 10 Film Önerisi

Zeynep Şahin
07.04.2022 - 08:00

İki yıllık pandemi sürecinin ardından İstanbul Film Festivali kendi gösterim koşullarına geri dönüyor!

Dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenlerin son filmleri ve gizli hazinelerin aralarında olduğu festival, takipçileriyle buluşmak için gün sayıyor. Nisan ayı boyunca İstanbul'daki çeşitli mekanlarda düzenlenecek olan festivalde 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri gösterilecek.

41. İstanbul Film Festivali'nden sizler için 10 film önerisi derledik!

Takvime göz atmak ve bilet almak isterseniz; Maç Biletleri, Konser Biletleri, Tiyatro Biletleri | Passo

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Beautiful Beings (Berdreymi)

1. Beautiful Beings (Berdreymi)

Bir grup genç erkeğe odaklanan bir dostluk ve büyüme öyküsü anlatırken günümüz İzlanda toplumuna ve özellikle de şiddet ve istismarın yaygınlığına dair gözlemlerde bulunuyor. Geleceğe dair bir ümit ışığının görülmediği kasvetli bir dünyada dostluğun ve şefkat ihtiyacının önemine vurgu yapan Kâbus, farklı ülkelerde pek çok örneğini izlediğimiz türden bir film olmasına rağmen incelikli karakterleriyle kuvvetli bir duygusal etki bırakmayı başarıyor.

Yönetmen: Gudmundur Arnar Gudmundsson

Tür: Dram

Süre: 123 Dakika

2. Alcarràs

2. Alcarràs

Katalonya'daki küçük bir köyde şeftali yetiştiren bir ailenin hayatı, büyük mülklerinin sahibi öldüğünde ve onun ömür boyu varisi araziyi satmaya karar vererek aniden geçimlerini tehdit ettiğinde değişir. Hikaye, aile bağları ve bir aradalık duygusu üzerine bir anlatı sunarken geleneksel-modern, bugün-geçmiş gibi ikilikler üzerinden dokunaklı bir portre çiziyor. 

Yönetmen: Carla Simon

Tür: Dram

Süre: 120 Dakika

3. C'mon C'mon (Yaşamaya Bak)

3. C'mon C'mon (Yaşamaya Bak)

Radyo gazetecisi olan Johnny, çocuklar ile dünyanın belirsizliği hakkında röportajlar yapmaktadır. Bu sırada bipolar bozukluktan muzdarip olan kardeşi Viv, Johnny'den sekiz yakındaki oğlu Jesse ile ilgilenmesini ister. Kardeşinin isteğini kabul eden Johnny, yeğeni ile zaman geçirmeye başlar. Yeğeni ile birlikte şehirlerarası bir yolculuğa çıkan Johhny bu süreçte Jesse ile farklı bir bağ kurar.

Yönetmen: Mike Mills

Tür: Dram

Süre: 109 Dakika

4. Titanik'i Seyretmek İstemeyen Kör Adam

4. Titanik'i Seyretmek İstemeyen Kör Adam

Jaakko ve Sirpa'nın aşkı klasik uzun mesafe ilişkilerine benzediği kadar bir o kadar da farklıdır. Her ikisi de görme engellidir; ayrıca MS hastası olan Jaakko tekerlekli sandalyeye bağlı bir yaşam sürer. Sirpa'nın kendisine ihtiyacı olduğunu hissettiği bir gün Jaakko, onun gerçekten yanında olabilmek için trene doğru yola çıkar. Jaakko bu süreçte yabancıların nezaketinden başka bir şeye güvenemeyeceğini fark eder.

Yönetmen: Teemu Nikki

Tür: Komedi, Dram

Süre: 82 Dakika

5. Un Monde (Playground)

5. Un Monde (Playground)

7 yaşındaki Nora ve ağabeyi Abel'in okula dönüşünü konu ediyor. Nora okula döndükten bir süre sonra Abel'in diğer çocuklar tarafından zorbalığa urğradığına tanık olur. Abel'i korumak için bu durumu babasına söylemek isteyen Nora, Abel tarafından sessiz kalmaya zorlanır. Kendisini bir sadakat çatışmasının içinde bulan Nora, çocukların ve yetişkinlerin dünyaları arasındahi yerini bulmaya çalışır.

Yönetmen: Laura Wandel

Tür: Dram

Süre: 72 Dakika

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Vortex

6. Vortex

Dünya prömiyerini 74. Cannes Film Festivali'nde yapan Gaspar Noé'nin son filmi 'Vortex', Paris'te bir apartman dairesinde yaşayan yaşlı bir çiftin hikayesini anlatıyor. 'Enter the Void, Love', 'Climax' gibi yapımlarla sinema dünyasında adından söz ettiren Noé, son filminde belgesel tadında bir seyre davet ediyor. Yaşlılığın etkilerini hissetmeye başlayan ihtiyar bir çifte odaklanan filmde Noé, ölüm üzerine düşündüklerini kendi penceresinden anlatıyor.

Yönetmen: Gaspar Noé

Tür: Dram, Kurgusal

Süre: 135 Dakika

7. After Yang (Yang'dan Sonra)

7. After Yang (Yang'dan Sonra)

Robot çocukların yatılı bebek bakıcıları olarak satın alınabildiği bir dünyada geçiyor ve ailelerinin robot ferdi Yang’in (Justin Min) hayatını kurtarmaya çalışan bir çifte (Colin Farrell ve Golshifteh Farahani) ve kızlarına odaklanıyor. Filmde Yang, küçük kız kardeşinin kültürel mirasını öğrenmesine yardımcı olmak için programlanmış bir robottur.

Yönetmen: Kogonada

Tür: Bilimkurgu, Dram

Süre: 96 Dakika

8. Rimini

8. Rimini

Artık gözden düşmüş bir şarkı/jigolonun yaşamına odaklanan Rimini, adını başkarakterinin yerleştiği ve film boyunca arka plan olarak işlev gören İtalyan kasabasından alıyor. 

Yönetmen: Ulrich Seidl

Tür: Dram

Süre: 114 Dakika

9. De uskyldige (The Innocents)

9. De uskyldige (The Innocents)

74. Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan 'The Innocents' filmi, çocukların masumiyetini sorguluyor. Bizi, otistik ablasının canını yakmaya çalışan ve bunu anne babasına fark ettirmeden yapan bir çocuğun gizli dünyasında bir yolculuğa çıkartıyor. İskandinav yapımı film, iyi ve kötü arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor.

Yönetmen: Eskil Vogt

Tür: Dram

Süre: 117 Dakika

10. Mahalle Bakkalı (Produkty 24)

10. Mahalle Bakkalı (Produkty 24)

Moskova’nın kenar mahallelerinden birinde zorla çalıştırılan göçmen kadınların dünyasına odaklanıyor. 2016’da ortaya çıkan gerçek olaylardan yola çıkılan film Muhabbet adlı başkarakterinin bu çağdaş kölelik sisteminden kaçışını ve ülkesi Özbekistan’a döndükten sonra yaşadıklarını takip ediyor.

Yönetmen: Mikhail Borodin

Tür: Dram

Süre: 106 Dakika

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
https://www.instagram.com/zeynepsahiin00/
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın