Görüş Bildir
Haberler
Seçim Bitene Kadar Başbakanlık İçin İsim Yok

Seçim Bitene Kadar Başbakanlık İçin İsim Yok

adem kara
03.07.2014 - 09:19

 Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin ve Ahmet Davutoğlu’dan en şanslı kimin olduğu konuşuluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan: 'İsimler Ortaya Atmak Partiye İhanet Olur'

AK Parti’de seçim planının ikinci aşamasına geçildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, kurmaylarıyla ardından da il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanlığı seçimi bitene kadar başbakanlık için isimler ortaya atmak partiye ihanet olur. Başbakanın “çift başlı olmayacak, üç dönem yasağı kalkmayacak ve ara seçim düşünmüyoruz” şeklinde özetlenen vurgusu nedeniyle, adı başbakan adayı olarak geçen isimlerin şansları yeniden değerlendiriliyor. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin ve Ahmet Davutoğlu’dan en şanslı kimin olduğu konuşuluyor.

Parti kurmayları, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Eylül başında, MKYK’nın toplanacağını ve partiyi kongreye götürecek genel başkanın belirleneceğini belirtiyorlar. Bu kişinin genel başkan vekili Mehmet Ali Şahin olacağı iddia ediliyor. Erdoğan’ın önerisi doğrultusunda, 29 Ağustos’ta yeni hükümeti kurmak için görevlendirilecek kişi, eylülün ortasında (13-14 Eylül) tarihlerinde yapılacak kongrede, genel başkan seçilecek.

ERDOĞAN: PARTİYE İHANET OLUR

Başbakan Erdoğan’ın, kurmaylarıyla ardından da il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, 'Cumhurbaşkanlığı seçimi bitene kadar başbakanlık için isimler ortaya atmak partiye ihanet olur' şeklindeki talimatı parti içerisinde farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Parti yönetimi, yeni cumhurbaşkanının mazbatasını alıp, yemin ederek göreve başlayacağı 28 Ağustos’a kadar 'başbakan adayının isminin açıklanmaması' kararı aldı.

ÜÇ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti kulislerine göre, Gül, en çok tercih edilen isim olma özelliğini koruyor. Ancak, “ara seçimin” tercih edilmemesi nedeniyle Gül’e ilişkin hesaplar 2015 Haziran seçimine yönelik yapılıyor. Bu formülü ortaya atanlar, geçiş dönemi Başbakanı olarak Binali Yıldırım’ın ismini dillendiriyor. Her iki isim de milletvekilleri arasında ilgi görüyor. Kriterlere en uygun diğer ismin Davutoğlu olduğu konuşuluyor. Ancak milletvekilleri ve partinin kurucu kadroları arasında Davutoğlu tercih edilmiyor. Bunda Erdoğan’ın kimi işaret ettiği de büyük önem taşıyacak. 

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0