Görüş Bildir
Haberler
Science Kombat : Bu Oyunda Karakterler Bilim Adamlarından Oluşuyor ve Güçleri ise Onların İnsanlığa Yaptıkları Büyük Katkıları

Science Kombat : Bu Oyunda Karakterler Bilim Adamlarından Oluşuyor ve Güçleri ise Onların İnsanlığa Yaptıkları Büyük Katkıları

Yudum Özkan
05.06.2016 - 12:01

Science Kombat

Bilgisayar oyunlarının öğrenmeye etkisi yadsınamaz ve küçümsenemez. Çok karmaşık bilgileri bilgisayar oyunları sayesinde basitleştirebilir ve kalıcı şekilde öğrenmeyi gerçekleştirmek üzere kullanabilirsiniz. Sanırım en güzel kanıtlarından biri de bu oyun :)

Ateri dönemlerini yaşayanlar daha iyi bilirler Street Fighter, Mortal Kombat gibi oyunları. Bu da o tarzda bir oyun ve Unity ile hazırlanmış. Pixel Art Animasyonları’nın hazırladığı bir oyun olan Science Kombat‘ta savaşçılar bilim adamlarından oluşuyor. Onların güçleri ise bilim adamlarının insanlığa yaptıkları ölçüsü mümkün olmayan katkı sağlayan buluşları. Nasıl ama?

8 adet oynanabilen bilimadamı ve bir adet boss bulunmakta. Her karakterin 6 basit saldırısı ve 2 özel gücü var. Oyunun yapılmasındaki temel amaç her karakterin güçleri olarak yaptıkları keşifler, buluşları ve getirdikleri yenilikler arasında bağlantı kurmak.

Bilim adamlarını o kadar iyi oyuna adapte etmişler ki bu konuda Diego Sanches'i ve çalıştığı ekibi ayakta alkışlamak gerekiyor. İsterseniz hemen göz atalım :

Merak edenler için oyunu online oynayabiliyorsunuz.

Kaynak: http://yudumozkan.com/2016/06/04/oyun...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karakter Seçimleri

Karakter Seçimleri

Albert Einstein

Einstein göreceli olarak fena şekilde dövebilir.

E = m.c2

Aduketlerin kralı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görecelik Teorisi

Stephan Hawking - Solucan Deliği

Ekranıyla bir dövmesi var ki fena...

Stephan Hawking - Kara Delik

Düşman başına Kara Delik

Darwin - Evrim Teorisi

Bu evrim çok hızlı gelişiyor.

Nikola Tesla - Alternatif Akım

Alternatif Akım

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji Silahı - "Ölüm Işını"

Kablosuz Enerji

Pisagor

Pisagor Antik Yunan döneminde, Felsefe Coğrafya, Tıp, Müzik ve Matematik alanında önemli çalışmaları olan ve en büyük başarısı sayılabilecek Pisagor Teoremi ile ünlü bilim adamıdır.Pisagor Teorisi : Bir dik üçgende hipotenüsün karesinin diğer iki kenarın karelerinin toplamına eşit olması teoremini oyunda mükemmel şekilde kullanmışlar. 

Ve Pisagorcuların simgesi olan Tetraktys da özel güç olarak oyunda yer almakta.

Tetraktys Vuruşu

Tetraktys Hakkında Kısaca

Tetraktys Hakkında Kısaca

Pisagorcuların da simgesi olan Tetraktys, mükemmeliğin, ilksizlik ve sonsuzluğun kaynağıdır. Matematik konusunun ötesindedir. Anlamına gelince

sırasıyla her satırda 1, 2, 3, ve 4 nokta yer alır.

burada sözkonusu edilen 1,2,3 ve 4 sayılarından 1+2+3+4 = 10 yada (1x4)+(2x4)+(3x4)+(4x4) = 40 elde edilir.

1: bir noktadır, “.” nokta boyutsuzdur. her şeyi içinde saklar, her şeyi doğurur.

1’den 2 doğar. bu iki noktadır, (. ---- .) ve çizgiyi oluşturur.. çizgi bir boyutludur.

2’den 3 doğar. 3 nokta bir yüzey oluşturur. “üçgen”. yüzey iki boyutludur.

3’den 4 doğar. 4 nokta bir cisim oluşturur. “piramit”. cisim 3 boyutludur.

Kaynak : eksisozluk

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alan Turing

Alan Turing

2. Dünya Savaşı'nda Nazilerin kodlarını çözerek savaşın kaderini değiştiren ünlü matematikçi Alan Turing, algoritma ve yapay zekanın temelini oluşturmuştur.

Newton - The Opticks

Newton 1704 yılında ışık ve renkler üzerine yaptığı araştırmaları ve buluşlarını konu alan The Opticks kitabını yayınladı. Yansıma, kırınım hesapları, beyaz ışığın renklerine ayrılması (prizmayı kullanması)ve gözün çalışma yöntemi, merceklerle görüntü oluşturma, gökkuşağının renkleri, yansıma, teleskopun yapımı gibi konulardan bahseder ki elinde teleskopu da görmekteyiz :)

Newton - Kütle Çekimi

Marie Curie - Polonyum

Radyoaktivite üzerine yaptığı çalışmalarla dünyada ilk defa iki farklı dalda Nobel ödülleri alan ve bu çalışmalarını yaparken uzun süre radyasyona maruz kaldığından dolayı kan kanserinden ölen ve hayatını bu işine adayan Marie Curie de var.

Radium

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boss

Oyunda birden fazla boss bulunuyor. Bilim ve din arasında sürekli karşılaştırma ve çatışma olduğu için biraz da esprili bir dille ilahiyat olgusu boss olarak yer verilmiş.

Thor

Oynayalım Artık Haydi!

Oynamak için sabırsızlanıyorsanız buraya :)

Kaynak: http://yudumozkan.com/2016/06/04/oyun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın