Görüş Bildir
Haberler
'Böcek' İçin 5 Tutuklama

'Böcek' İçin 5 Tutuklama

Batuhan
24.06.2014 - 18:31

'Böcek' İçin 5 Tutuklama

Başbakan Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı yerleştirilmesiyle ilgili soruşturmada serbest bırakılan 5 şüpheli için tutuklama kararı çıktı.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı yerleştirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmayı yürüten savcının, beş şüpheli hakkındaki tutuklama talebini kabul etti.

Soruşturmada 11 polis gözaltına alınmıştı.

Bunlardan altısı savcılık, beşi de mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Erdoğan, serbest kalan şüpheliler konusunda itirazda bulunacağını söylemiş, 'Bu gidiş hayra alamet bir gidiş değil' demişti.

Soruşturma Başbakan Erdoğan'ın Ankara'daki evinde ve çalışma ofisinde yapılan aramalarda, 'böcek' olarak bilinen dinleme cihazlarının bulunmasıyla başladı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 1 Şubat'ta savcılığa sunduğu rapora göre, dinleme cihazı Başbakan'ın ofisine Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olduğu sırada konuldu.

Polisler tarafından yapılan ilk aramada herhangi bir dinleme cihazı bulunamazken, daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı aramada cihaz ortaya çıkarıldı.

İki yıl önce başlatılan ve önce memur suçları bürosu tarafından yürütülen soruşturmayı 'Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk' şüphesiyle örgüt suçlarına bakan, Terörle Mücadele Kanunu ile yetkilendirilmiş savcılık devraldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/bocek-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0