Görüş Bildir
Haberler
Savcı Görüşünü Değiştirmedi

Savcı Görüşünü Değiştirmedi

Ulaş
12.07.2014 - 15:38

Şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama için görüşünü sorduğu Savcı Abdullah Mirza Coşkun ikinci kez, Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanması yönünde mütaala verdi. Daha önce yeniden yargılama olabilir diyen mahkeme önümüzdeki günlerde nihai kararını verecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu altı sanığın yeniden yargılanma talebine olumlu yanıt vermişti.

Mahkeme kararında, altı sanığın yeniden yargılanma talebini CMK’nın 318 maddesi uyarınca ‘kabul edilebilir’ bulmuştu. Mahkeme, bu kararını gönderdiği Savcı Coşkun’dan bu karara ilişkin bir kez daha görüşünü sordu.

Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanması konusundaki görüşünü değiştirmeyen Savcı Coşkun, Yıldırım ile birlikte 17 sanığın yeniden yargılanmasını istedi.

Bir önceki mütaalasını hatırlatan savcı, terörle mücadele kanundaki değişikliği ve Emenike’nin beraat ettiği maçla ilgili Yıldırım’a ceza verildiğini ifade etti. Eski mütalaasının neredeyse aynısını mahkemeye sundu.

Savcının görüşünü alan mahkeme, davanın tarafları olan Trabzonspor ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun görüşünü bekliyor.

Bu görüşlerin alınmasının ardından mahkeme bir karar daha verecek. Kararında değişiklik olmazsa şike davasında 'yeniden yargılama' başlayacak. Üstelik mahkeme savcının mütaalasına uyarsa yeniden yargılanacak sanık sayısı 17'ye çıkacak.

  • Selahattin Günday Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0