Görüş Bildir
Haberler
Saka’nın Eşi: "Forma Renklerini Bile Bilmez"

Saka’nın Eşi: "Forma Renklerini Bile Bilmez"

Fatih
08.04.2015 - 19:00

Fenerbahçe kafilesine saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan Nihat Saka’nın eşi Fatoş Saka, eşinin futbolla ilgisi olmadığını savundu, “Eşim suçsuz, futbol bile bilmez, niye bu işe bulaşsın” dedi.

Sürmene - Trabzon arasında dolmuş şoförlüğü yapan Nihat Saka’nın 28 yaşındaki eşi Fatoş Saka, eşinin Fenerbahçe otobüsüne saldırıyla ilgili gözaltına alınması hakkında Al Jazeera’nin sorularını yanıtladı. Eşinin futbola ilgisinin olmadığını savunan Fatoş Saka, Nihat Saka’yı futbol izlerken hiç görmediğini söyledi.

Saka, “Otobüsle, şoförüyle, futbolcularla hasım mı ki de bu işe kalkışsın. Bir insan size zarar verse ona tepki gösterirsiniz ki böyle ateş etmek falan en son gelir insanın aklına. Benim kocam hiç tanımadığı insanların canına neden kast etsin? 10 yıldır evliyiz, futbol izlediğini bile görmedim. Sorsanız, takım renklerini bilmez. Evimize çalıştırdığı dolmuşla ekmek getirir” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Kuzeniyle görüşmesi doğal’

‘Kuzeniyle görüşmesi doğal’

Fatoş Saka eşinin sabah erken saatlerde gözaltına alınmasını da eleştirirken, “Dün sabah uyuyorduk, saat 06.00’da asker, polis ne varsa kapımıza dayandı. Eşim kapıyı açar açmaz üzerine hücum ettiler. 12 yaşındaki büyük oğlum Mete, ‘Baba’ diye öne atladı, küçük oğullarım 5 yaşındaki Rahim ve 3 yaşındaki Ahmet de peşinden. Eşimi yaka paça alıp, evimizi darmadağın ettiler. Neye uğradığımızı şaşırdık” dedi.

Fatoş Saka, eşinin evde bulundurduğu ruhsatlı tabancasına da el konulduğunu anlatırken, “Benim de cep telefonumu aldılar. İki gündür kimseden haber alamıyorum. Yavrularım çok korktu.” dedi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Nihat Saka ile diğer şüpheli Emre Alıntaş’ın saldırı öncesi telefonla konuştuğunu açıklamıştı. Fatoş Saka ise eşinin kuzeniyle görüşmesinin doğal olduğunu söyledi.

Eşinin her gün köyden kamyonetiyle Sürmene’ye indiğini ve kamyonetini park ettiğini belirten Fatoş Saka şöyle devam etti:

“Sürmene’de park ettiği dolmuşu alıp işbaşı yapar. İşi bittiğinde de bırakır. Olay günü ve saatinde kuzeni Emre’yi telefonla arıyor, ‘Nerde kaldın, getir dolmuşu da park edip, köye çıkacağım’ diyor. Kuzeni Emre, dolmuşla Rize’den geliyormuş, ama ne iş için gittiğini bilemiyorum. Bir de Emre, Twitter’dan ‘şoföre yazık oldu’ paylaşımını yapıyor. Eşim o güzergâhı sürekli kullanır, işi bu.”

Fatoş Saka saldırıyı da Nihat Saka’ya kendisinin haber verdiğini iddia ederken, “Olay akşamı evde Nihat’a ‘Bak dedim, böyle böyle olmuş, hem de Sürmene’de’ dedim. Şaşırdı o da. Çıkıp bir de anlatıyorlar sanki kesin suçlularmış gibi. Biri takip etmiş, diğeri vurmuş diye” dedi.

Adliyeye sevk edildiler

Adliyeye sevk edildiler

Şüpheliler adliyeye sevk edilirken avukatları Turan Çelik ise Al Jazeera’ye yaptığı açıklama müvekkillerine yapılan suçlamaları reddetti ve “Tüfekteki izler örtüşmüyor” dedi. Çelik, “Şüpheliler neden gözaltına alındı?” sorusuna da “Onu gözaltına alanlara soracaksınız” yanıtını verdi.

Şüphelilerden Emre Altıntaş’ın eniştesi Ömer Yıldızbaşoğlu da suçsuz insanların gözaltına alındığını iddia ediyor:

“Bu çocukların bir teyzeleri Avusturya’da kanser hastası. İki ay önce İstanbul’a geldi. Tüm aile hatta benim eşim de dahil İstanbul’a gitti, teyzeleriyle buluşup helallik aldılar. Şimdi bu son derece insani bir durumu bile sanki bir örgüt bağlantıları varmış gibi sunuyorlar. Herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum.”

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz önceki gün düzenlediği basın toplantısında, adli tahkikat sürecinde olayın yerel bir saldırı olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştıklarını belirtirken, 'Bu iki kişinin Rize’den konvoyla otobüsün peşinden intikal eden bir kişi ve bir kişinin de silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği yönünde bulgular vardı. Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plakalar ve alan çalışması bu iki kişiyi doğruluyor' demişti.

Al Jazeera, Murat Eğilmez

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0