Görüş Bildir
Haberler
Sahte Şarj Cihazları Yüzünden Ölebilirsiniz

Sahte Şarj Cihazları Yüzünden Ölebilirsiniz

Caner
23.05.2014 - 21:02

Sahte Şarj Cihazları Yüzünden Ölebilirsiniz!

Akıllı telefon pazarı giderek büyüyor. Yatırımcılarına yüz milyonlarca, hatta milyarlarca dolar para kazandıran bu sektör, yan sanayi ürün hazırlayan üreticilerin de dikkatini çekiyor ve onlar da 'aynı işlevi daha ucuza' sunduklarını iddia ettikleri ürünlerle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Örneğin orijinal bir iPhone şarj cihazı, haliyle sahte şarj cihazından daha pahalıdır, ama daha güvenlidir. Ancak birçok kullanıcı, ucuz olduğu için yan sanayi cihazları tercih edebiliyor. Bunun sonuçları da bazen çok acı olabiliyor. Bundan birkaç ay önce, 23 yaşında , yeni evli bir kadın, telefonu şarjdayken gelen aramayı cevaplamak istemiş, ancak gelen elektrik akımı sonucunda hayatını kaybetmişti. Ve akıllara, kullanılan şarj cihazının sahte olabileceği de gelmişti. Bu tip üzücü olaylarda, yan sanayi ürün kullanımlarının payı da büyük olabiliyor.

Peki ne yapmalı?

Cevabı oldukça basit aslında. Orijinal ürün kullanmaya özen göstermeli, daha ucuz diye daha güvensiz ürünleri kullanmamalıyız.

Eğer aldığınız ürünün orijinalliğinden şüphe ediyorsanız, en kısa sürede yetkili servisine götürüp bilgi almanızda yarar var. Bu tip ufak önlemler, hayatınızı kurtarabilir.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0