Görüş Bildir
Haberler
Sahibi Irkçılıkla Suçlanan Clippers'a Sponsor Darbesi

Sahibi Irkçılıkla Suçlanan Clippers'a Sponsor Darbesi

Onedio Medya
29.04.2014 - 15:42 Son Güncelleme: 29.04.2014 - 16:01

ABD Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'e ait olduğu iddia edilen ırkçı sözlere, takımın sponsorları, sponsorlukları iptal ederek tepki gösterdi.

Şu ana kadar aralarında Mercedes Benz, KIA, Burger King, State Farm ve Samsung'un da bulunduğu 15 şirket takımla olan sponsorluk anlaşmalarını ya askıya aldı ya da tamamen iptal etti.

Şirketler oyuncularla olan sponsorluk anlaşmalarını ise devam ettiriyor. KIA ve State Farm, şirketlerin reklamlarında rol alan Clippers oyuncuları Blake Griffin ve Chrs Paul ile anlaşmaların süreceğini açıkladı.

Sterling'in kız arkadaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

ABD'li haber magazin sitesi TMZ'de yayınlanan ses kaydında Sterling'in kız arkadaşına sosyal paylaşım sitesi Instagram'da NBA efsanesi Magic Johnson ile çekilmiş fotoğrafını yüklediği için kızdığı, kız arkadaşından siyahilerle olan ilişkilerini ortaya dökmemesini istediği iddia ediliyor

Sterling'in ayrıca kız arkadaşından siyahi arkadaşlarını maçlara getirmemesini istediği öne sürülüyor.

NBA Başkanı Adam Silver'ın bugün Türkiye saati ile 21:00'de bir basın toplantısı düzenleyerek ligin Sterling hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor. Silver daha önce yaptığı açıklamada, konuyu 'çok hızlı' biçimde karara bağlayacaklarını söylemişti.

NBA yönetiminin elinde takım sahiplerini organizasyondan tamamen uzaklaştırma yetkisi bulunuyor.

Ancak uzmanlar 1981'de takımı 12 milyon dolara satın alan Sterling'e süreli hak mahrumiyeti cezası gelmesini bekliyor. Los Angeles Times gazetesine konuşan Smith College ekonomisti Andrew Zimbalist, 'Yönetim Sterling'e maçlara girmeme cezası verebilir' diyor.

NBA oyuncularına finansal danışmanlık da yapan Zimbalist'e göre, NBA Başkanı Silver ve ekibi Sterling'i takımı satmaya zorlayacak.

Sterling'e ait olduğu ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Los Angeles Clippers takımının oyuncularından da tepki gelmişti. Oyuncular Golden State Warriors maçı öncesinde formalarını ters çevirerek giymiş ve takımın logosunu saklayarak Sterling'i .

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2014...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0