Görüş Bildir
Haberler
Rusya’da Otomobiller GLONASS Tarafından Korunacak

Rusya’da Otomobiller GLONASS Tarafından Korunacak

Cenk Kaynak
23.01.2014 - 17:35 Son Güncelleme: 23.01.2014 - 18:04

Rusya’da otomobiller GLONASS tarafından korunacak

2017 yılından başlayarak Rusya’ta tüm taşıt araçları üretildiği fabrikalarda kurtarma servislerini trafik kazası veya genellikle yolda yer alan kazalar hakkında bilgilendiren özel düzeneklerle donatılacak. Otomobil kazaya uğradığı takdirde düzenek, GLONASS/GPS sinyallerine göre otomobilin koordinatlarını ve kaza yer aldığı zamanı otomatik olarak belirleyerek ilgili verileri kurtarma servisine iletecek. Rusya’da yolcular veya tehlikeli mallar taşıyan araçların GLONASS modüllü donatımla donatılması, geçen yıldan başlıyarak zorunlu hale getirildi.

Tahmin edildiğine göre 2020 yılına doğru tüm taşıt araçları, bu arada 2017 yılından önce üretilen ve vatandaşların kişisel mülkiyeti altında bulunan otomobiller böyle sistemle donatılacak. İlgili masraflar otomobillerin sahipleri tarafından ödenecek. 2020 yılına kadar epey zaman olduğu halde daha bugün İnternette düzenlenen konu ile ilgili forumlarda böyle ek masrafların kimseye lazım olmadığı kanısı belirtiliyor.

“Avtostat” analiz Ajansı idari müdürü Sergey Udalov bu kanı ile mutabık olmadığını belirterek şunu söyledi:

Böyle düzenekler öncelikle otomobilin sahibinin can güvenliğini sağlıyor. Söz konusu, otomobillerin izlenmesi değil, tehlikenin oluşması durumunda yardım yapılmasıdır. Bu amaçla sadece bir düğmeye basmak yeter olacak. Acil Durumlar Bakanlığına bağlı kurtarma bölümüne sinyal iletilecek. Bu sayede kurtarma ekibi kaza yerine daha çabuk gelebilecek ve can kaybı azaltılacak.

Söz konusu sistemin tasarımcılarının tahmin ettiklerine göre kurtarma servislerinin kaza hakkında çabuk olarak bilgilendirilmesi ve bu servislerin sinyale operatif olarak tepki vermesi sayesinde her yıl yaklaşık 4 bin kişi ölümden kirtarılabilecek . Eski otomobillerin sahipleri, 2020 yılı boyunca otomobillerine koruma sistemini yerleştirmedikleri takdirde 340 dolar ceza vermek zorunda olacaklar.

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0