Görüş Bildir
Haberler
Romanya'da Türk Üniversitesi Öğrencilerinden Robot Şov

Romanya'da Türk Üniversitesi Öğrencilerinden Robot Şov

Onedio Medya
16.03.2014 - 13:00 Son Güncelleme: 16.03.2014 - 14:39

Romanya'da Türk Üniversitesi Öğrencilerinden Robot Şov

Son Dakika

Romanya’nın başkenti Bükreş’te faaliyet gösteren Lumina Üniversitesi öğrencilerinin tasarladıkları robotlar, Türkçe Olimpiyatları’nın Romanya finalinin yapıldığı kültür sarayında sergilendi.

Robotlardan biri yangın söndürmede, bir diğere ise yangına müdahale edecek robota yol açmada kullanılıyor. Robotlar üzerlerine monte edilen kameralarla da çevreden merkeze görüntü aktarılabiliyor. Bu da kumanda masasındaki görevlilerin robotları daha doğru yönlendirmelerine yardımcı oluyor. Üniversite öğrencileri tarafından tasarlanan kamera destekli üçüncü robot quadrocopter ise havadan görüntülemede kullanılıyor.

Dört pervaneli quadrocopterin yönlendiricisi Kartal Horasanlı, kendi tasarımları olan mini helikopterin değişik görevler ifa edebildiğini söyledi. Kartal, geliştirdikleri quadrocopter robotunun çevresindeki her şeyi algılayabildiğini ve önüne çıkabilecek bir ağaca çarpma gibi riski bulunmadığını belirtti.

Robot projesini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Lumina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Padem, öğrencilerin ilgi duydukları projeler üzerinde çalışabilmeleri için laboratuvarlar kurduklarını söyledi. Prof. Dr. Padem, “Bu robotları öğrencilerimiz tasarladı ve programladı. Bize düşen de ortamın hazırlanması ve bu öğrencilere desteğin verilmesidir.” dedi.

Rektör Padem, öğrencilerinin geliştirdiği robotlardan birinin yangınlara müdahalede, bir diğer robotun ise yangına müdahale eden robota uygun ortam ve güzergah oluşturmada kullanıldığını ifade etti.

Kaynak: Cihan

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/Romanya-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın