Görüş Bildir
Haberler
Robben İspanya'nın Şifresini Çözdü

Robben İspanya'nın Şifresini Çözdü

Fatih
08.06.2014 - 21:44

Robben İspanya'nın Şifresini Çözdü

Arjen Robben, 5-3-2'ye dönmelerinin zorunlu olduğunu aksi taktirde İspanya karşısında büyük sıkıntılar yaşayabileceklerini belirtti.

Hollandalı yıldız Arjen Robben, teknik direktörleri Louis van Gaal’ın 5-3-2′sinin son şampiyon İspanya’yı durduracak en güzel dizilim olduğuna inanıyor.

Portakallar senelerdir oynadıkları 4-3-3′le ünlenseler de, Mart ayında alınan 2-0′lık Fransa yenilgisi teknik ekibi bir takım değişiklikler yapmaya zorladı.

Tüm takımın yeni sisteme kolayca adapte olduğunu belirten Robben, De Telegraaf’a verdiği demeçte, “Fransa maçı sonrası uzun uzun düşündüm ve tüm takımı toparlayıp konuştuk. Yaklaşık 2 saat boyunca neler yapabileceğimizi tartıştık. Daha sonra hocamız geldi ve 5-3-2 fikrini ortaya attı.” şeklinde konuştu.

“İSPANYA’YI ANCAK BÖYLE DURDURURUZ”

Yeni taktiklerinin İspanya’yı durdurabilecek yegane dizilim olduğuna inanan Hollandalı yıldız, “Fransa maçı sonrası İspanya’ya karşı ne yapacağımızı düşündük. Bu halde onların karşısına çıkarsak, çok büyük sorunlar yaşayabilirdik. Büyük boşluklar, İspanya’nın işine geliyor. Geride iyi kapanarak tek vücut halinde hücuma çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Küçüklükten bu yana hücum futboluyla yetiştiklerini vurgulayan 30 yaşındaki futbolcu, “Asıl gücümüz hücumda yatıyor. Ancak ileri giderken, arkayı da boşaltmamalıyız. Bunun için çok sıkı çalışıyoruz. Videolar dahil tüm imkanları zorluyoruz.” ifadelerini kullandı.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/06/08/robben-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın