Görüş Bildir
Haberler
Rıza Sarraf, Sezgin Tanrıkulu'na 70.000 TL'lik Tazminat Davası Açtı

Rıza Sarraf, Sezgin Tanrıkulu'na 70.000 TL'lik Tazminat Davası Açtı

Batuhan
04.09.2014 - 16:30

Rıza Sarraf, Sezgin Tanrıkulu'na 70.000 TL'lik Tazminat Davası Açtı

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan ve sonra tahliye edilen şüphelilerden Rıza SarrafCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında manevi tazminat davası açtı. Rıza Sarraf, 14 ayrı soru önergesi için Tanrıkulu’dan 70.000 TL istiyor.

Tanrıkulu, “Sarraf, hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdığım 14 ayrı soru önergesinin her biri için 5.000 TL olmak üzere toplam 70 bin TL manevi tazminat talep etmektedir. Görüldüğü gibi Sarraf ve paraları sıfırlayanlar cari açığı kapatmak için harıl harıl çalışmaktadır” dedi.

Kendisi hakkında açılan tazminat davasıyla ilgili yazlı açıklama yapan Tanrıkulu şunları dile getirdi:

“Sarraf, hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdığım 14 ayrı soru önergesinin her biri için 5 bin TL olmak üzere toplam 70 bin TL manevi tazminat talep etmektedir. Görüldüğü gibi Sarraf ve paraları sıfırlayanlar ‘cari açığı’ kapatmak için harıl harıl çalışmaktadır!

Dava dilekçesinde ve ekinde tarafımca verilmiş olan 14 ayrı önergeye yer verilerek bir milletvekili olarak ettiğim yemine ve avukatlık yeminine atıfta bulunularak 17 Aralık şüphelisi Rıza Sarraf’ın kişilik haklarını zedelediğim iddia edilmiştir.

İnsan haklarının tesisi için adadığım bir ömür elbette ki hukukun üstünlüğüne bağlı kalmayı, herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ayrılmamayı gerektiriyor. Evrensel hukuk kurallarına, insan haklarına ve eşitliğe adanmış bir ömrün milletvekili yeminine ihtiyacı bulunmuyor.

Nitekim bugüne kadar milletvekili olarak vermiş olduğum tüm önergeler gibi Sarraf’la ilgili önergeler de ömrümü adadığım ilkeler için ettiğim yeminin, bildiklerimin ve amaçlarımın yüksek sesli tekrarından başka bir şey değildir. Söz konusu sorular, kamuoyunun bilgilendirilmesi için hükümete yöneltilmiş, şeffaflık talebi içeren sorulardır.

Hukukçu bir milletvekili ve insan hakları aktivisti olarak nerede ezilen, dışlanan biri varsa yanında olmak; nerede eşitsizlikten, adaletsizlikten fayda sağladığı iddia edilen birileri varsa karşısında dimdik durmak boynumun borcudur.

Tarafıma karşı açılan dava AKP hükümetinin bugüne kadar Türkiye’ye yerleştirmiş olduğu denetimsiz korku düzeninin son halkasıdır. Ancak beyhude bir çabadır. Çünkü biz kimseden korkmuyoruz ve ne olursa olsun milletin verdiği yetki ve görevi doğru bildiğimiz şekilde sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz.”

ZETE

Kaynak: http://zete.com/riza-sarraf-sezgin-ta...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0