Görüş Bildir
Haberler
Rhassoul Kili Nedir? Kil Nelere İyi Gelir?

Rhassoul Kili Nedir? Kil Nelere İyi Gelir?

İngiltere'den İthal Soğuk Sıkım Argan Yağı

Değerli Okurlar , Sizde eğer kullandığınız Argan Yağından memnun olmayıp , halihazırda kullanmakta olduğunuz Argan Yağının katkılı ve orjinal olmadığını düşünüyor iseniz Alassala Argan Yağını muhakkak denemelisiniz. Neden Alassala'yı tercih etmeliyim sorusunu ise kullandıktan sonra anlayacaksınız. Çünkü Alassala Argan Yağı herhangi bir katkı maddesi içermeyip geleneksek olarak sadece fiziksel filtrelemeden geçirilerek soğuk sıkım yöntemle şişelenir. Üstelik İngiltere gibi organik tarım konusunda yasaları son derece hassas olan bir ülkeden ithal edilen bu yağ İngiltere Nottingham merkezli laboratuvarda test edilerek şişelenmektedir. Ayrıca,Organic Bio üyesi olan Alassala Ltd. belkide Türkiye'de bu konuda tek olan firmadır. Aynı zamanda İngiltere Organic Farmers &Growers sertifikasına sahiptir. 

Argan yağımızın kalitesine son derece güvenmekle birlikte denemeniz durumunda memnun kalacağınıza güvenimiz tamdır. Argan Yağı başta olmak üzere tüm ürünlerimizi ilgili resmi websitemizde bulabilir ve inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla... 

Alassala Turkey

Kaynak: https://www.alassala.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rhassoul Kili Nedir? Kil Nelere İyi Gelir?

Herkese Merhaba,

Uzun zaman sonra ilk kez bir blog yazısı ile sizlerleyim. Aslında bu fotoğrafı instagram üzerinden paylaşacaktım fakat yazdıklarımın çok uzun olduğunu farkettim ve yazı olarak ifade etmenin daha doğru olduğuna kanaat getirdim.

Öncelikle Kil nedir ondan biraz bahsetmek istiyorum.

Kil; su ve nem çekme özelliği olan zengin mineraller içeren bir maddedir. Yer altında bulunur ve elde etmesi zordur. Yağ, toksin ve kiri kendine doğru çeker, emer ve cildi arındırır. Ciltteki pullanmayı ve kuruluğu giderir, cildin elastikiyetini kazandırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve cildi yeniler. Gözenekler için en etkili tedavi yöntemlerindendir.

Kil'in farklı renkleri bulunur. Bu renkler Kilin içindeki minerallere göre değişir.

Sivilce tedavisinde etkilisi gri (Bentonit kili) ve yeşildir. Hepsinin ortak özellikleri yukaıda saydıklarım olsa da bazılarının bazı sorunlarda daha etkili olduğu görülmektedir.(Sivilcele tedavisinin ilk zamanlarında sivilce ve aknelerde artış görülse de bu artış ciltteki toksinlerin yüzeye çekilmesinden kaynaklanmaktadır). Yalnızca yağlı ciltler kullanmalıdır.

Mavi kil cilde ışıtı ve aydınlık verir, cildin nefes almasını sağlar ve anti aging özelliktedir. Tüm cilt tipleri için uygundur. .

Sarı ve pembe kil alerjik ve çok hassas ciltler için rahatlatıcıdır ve gece kullanılması önerilir. Özellikle pembe kil tedavi ederken cildi kızartabilir. Bu nedenle yatmadan evvel makenin uygulanı temizlenmesi uygundur.

Kırmızı kil normal ve kuru ciltler için önerilir ve cildin yağ dengesini sağlar, parlamayı engellerken siyah noktaları temizleme ve kan dolaşımını hızlandırdarak cilt yenileme tedavi etme özelliği bulunmaktadır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Ksinlikle cam kasede tahta kaşıkla karıştırılmalı. Yoksa çekim özelliğini kaybedebilir. (negatif elektrik yükü ile pozitif elektrik yüklü toksinleri çekme) Kilin rengi ne olursa olsun kuru ciltler üzerinde kullanılacaksa içine 1 çay-tatlı kaşığı civarında baım yağı ilave etmeyi ve kilin yüzünüzde kuruyup gerildiğiniz hissettiğiniz an temizlemeniz gerekir. Özellikle cildi geren maskelerde asla konuşmayın veya mimik yapmayın. Göz ve dudak çevresine yaklaştırmayın.

Rhassoul Kili kırmızı kile örnek killerdendir. Atlas dağlarının derinliklerinden kazılır ve yaklaşık 1500 yıldır Fas'lı ve Mısır'lı kadınlar tarafından güzellik ritüeli olarak kullanılmış. Çinko, silika, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi kıymetli mineraller içerir. Yapısı çok yumuşak olduğundan cildi kurutmaz nemlendirir. Pullanmayı giderir. Cildi ölü hücrelerden arındırır. Gözenekleri temizler.

Ben de bir süredir kullandığım bu kilin güzelliği için bu yazıyı yazmak istedim. Alassala bir İngiliz markası. Fas kili ve argan yağları satıyor. Bu kili ilk gördüğümde kullanmaya çekindim. Kırmızı kil olması kıpkırmızı bir kille karşılaşacaksınız anlamına gelmiyor. Kilin renginde hafif bir pembelik oluyor demek. Gözle çok zor anlaşılıyor. Ürün açıklamasında 20 gr kili suyla macun kıvamına getirin demişler. Ben de 200 gr.lık şişeyi göz kararı 10'a böldüm. İnanılmaz fazla geldi. FAzla gelen kili dolaba koyup tekrar sulandırıp kullanabiliyorsunuz. Bence siz 2 tatlı kaşığı gibi koyun. İçine yine Alassala'nın saf Argan yağını koydum. Birkaç damla demişlerdi ama ben bir tatlı kaşığı koydum. (Bu arada Argan yağının kokusuz olması gerekirken bana hayvan postu gibi gelen ağır bir kokusu var. Kendilerine saf argan konusundaki endişelerimi dile getirdiğimde bana firmadan gelen tatminkar bir yazı ile döndüler. O yazıyı da aşağıya ekliyorum. bir Argan üreticisi olmadan tam olarak ne demek istediklerini anlamayacağım kesin. Ancak yağın özelliği daha önce kullandığım argana göre renk ve koku dışında oldukça benziyor. Bu biraz daha yeşilimsi. Benim Fas'tan aldığım argan kokusuz, direkt gözünümüzün önünde sıkılan ama gözümüzün önünde şişelenmeyen bir yağ olduğundan yorum yapamayacağım. Sadece rengi de sarıydı bu biraz daha yeşilimsi)

Kilin cildimde bıraktığı etkiye bayıldım. Birçok pahalı marka maskeye göre etkisi çok daha başarılı. Tenimi yumuşacık yaptı. Hem yumuşak hem sağlıklı gösterdi. Gerçekten uzun süreli kullanımda gözeneklerimin içinin temizlendiğini görebiliyorum. Maskeden hemen sonra cildimde bir aydınlanma oluyor.

Kili saç derisi ve saç telleri için maske olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için maske halindeki kili saç ve saç derinize sürüp 20 dakika kadar bekletmeniz. Saçlarınızın nasıl yumuşacık olduğuna inanamayacaksınız. Kepek için de ideal.

Aynı zamanda temizleyici olarak günlük bakımınızın bir parçası olarak kullanabilirsiniz. Özellikle yağlı ciltler bu yeni temizleyicilerine bayılacaklar. Elbette göz çevresinden uzak tutarak cildinizi bununla temizleyin. Yüzünüzde bekletmenize gerek yok.

Unutmamak gerekli ki sonuçları görmek için düzenli kullanım şart. Cildi arındırmak, ölü deri ve toksinlerden temizlemek, gözenekleri sıkılaştırmak, komedon ve akne tedavisi, cilt yenileme, pullanmayı giderme, cildi nemlendirme gibi tedavi edici özelliklerinin yanında bir sürü iyileştirme özelliği var.

Rhassoul Kili'ni kesinlikle öneriyorum. Mutlaka denemelisiniz.

Argan yağının kokusuz olması (çok az soğuk hava gibi bir koku olmalı) gerektiğini söylediğimde firmadan gelen yazı

Fas'ta argan yağı şişelenmeden önce hammaddesi 3 temel ayrıştırma / fiziksel filtrelemeye gidilir.

1- Argan yağının direk ağaçtan toplanması ve sonrasında ezilerek proses olarak sadece fiziksel filtreleme ( yabancı madde varsa alınma işlemi ) ile soğuk sıkım ( ekstra virgin ) argan yağı olarak şişelenmesi .

Geleneksel olarak en sağlıklısı bu olup, karbonlama kullanılmadığı için rafinasyondan ( rafine hale gelme ) geçmez ve rafinasyonun son aşaması olan deodorizasyon olmaz. Bu sebeple kokusu ağır (doğal koku ) olmaktadır.

2- Argan yağı yine şişelenmeden önce bu kez içine hareketsiz karbon tozu eklenir .Bu da kokuyu biraz daha seyreltir ve daha kokusuz yapar . Bu da bir Deodorize işlemidir. Fakat deodorize işlemi hammadde ( argan yağı ) içindeki yağda bulunan bazı uçucu bileşiklerin kaybolmasına neden olur ve ürün saf halinden uzaklaştırır.

3- Son filtreleme türü de çift filtrelemedir. Bu da bir tür deodorizasyon türüdür. Ve 2.maddede ki filtrelemenin bir kez daha yapılmasına ( 2 kez ) bağlı olarak kokuyu neredeyse tamamen almak için yapılan bir filtrasyondur. Argan deodorize argan yağı olmuştur. Yani rafine yağa yakındır.

Özetlemek gerekirse ; argan yağının kokusu eğer daha sert bir koku formundaysa gerçeğe ( hakiki argan yağına ) daha yakın olmakla birlikte tabiki içerik yüzdelerinin kesin değerlendirmesi sadece kromatografik yöntem ile tespit edilebilir.

Kokuyu etkileyen diğer temel etkenler ise ,

0 dereceye yakın ya da yüksek sıcaklıklarda muhafaza edilen argan yağının oksidasyonuna bağlı koku değişikliği.

İklim değişikliği ( yetiştiği bölgede ki toprakta meydana gelen varyasyonlar )

Kaynak: http://www.sebibebi.com/2016/02/rhass...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın