Görüş Bildir
Haberler
Reşadiye'nin Kayıp Çocukları Kelkit Çayı'nda Son Kez Aranacak

Reşadiye'nin Kayıp Çocukları Kelkit Çayı'nda Son Kez Aranacak

ATKN
17.01.2016 - 23:03

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 20 gün önce kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldü. Çocuklar Kelkit Çayı'nda bugün son kez aranacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reşadiye’de Çermik mahallesinde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, 20 gün önce sabah evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı; ancak çocuklar bulunamadı.

Bunun üzerine aileler saat 14.00’de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik mahallesinde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı’na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı. Ancak, çocuklara ulaşılamadı.

Aramaların 20’nci gününde AFAD ekipleri arama çalışmalarına ara verirken Kelkit Çayı’nda ve ormanlık alanda 100 kişilik İl Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri taramaları sürdürdü. Polisler ormanlık alanda kayaların ve çalılıkların altları kontrol ederek kaybolan çocuklardan bir iz bulmaya çalıştı.

Kelkit Çayı'nda son kez aranacak

Kelkit Çayı'nda son kez aranacak

Tokat’a gelen AKP Tokat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, ziyaret ettiği Reşadiye’de Vali Cevdet Can, Kaymakam Faruk Erdem ve İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman’dan yapılan arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. 1 saat süren toplantı ardından Çakır çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çakır, şöyle dedi:

“Bugün 20’nci günü geride bırakırken olay ile ilgili henüz elle tutulur gözle görülür bir kanıta, somut bir dataya, veriye bir ipucuna ulaşmış değiliz. Bildiğiniz gibi en çok yoğunlaştığımız boyut ırmaktı çünkü elimizdeki veriler ve datalar bizi hep oraya sevk ediyor. Reşadiye’den HES havzasındaki bölüme kadar çok ciddi bir arama yapıldı. Mevcut su debisi devam ediyor iken arama yapıldı. Arkasından su azaldı dere boyutuna indikten sonra da arama yapıldı. Sonra tekrar orada yoğunlaştığımız için su kesildi arama yapıldı. Son defa tekrar suyu kestik şimdi yarın orada daha yoğun bir arama yapacağız. Yine olayın olduğu günden itibaren de kara araştırmasını da ormanda, dağlık alanlarda, çocukların gidebileceği muhtemel alanlarda yüzlerce askerimiz tarafından aramalar yapıldı. Ayrıca kaçırılma, cinayet gibi ihtimalleri de hesaba kattığımız için Emniyet Genel Müdürlüğümüzden 4 uzman personel de çalışmalarını sürdürüyorlar.”

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Ailesine çok çok sabır diliyorum , umarım kimsenin başına gelmez.Ne olduğu belli olmayınca aile için daha kötü oluyor.

momoftheprincess

Ay hâlâ mı bulunamadılarr? Yazık yaa :(((

Pasif Kullanıcı

Allah çocukların ailesine sabır versin.